• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

Connie Derks door Connie Derks
in Nagerecht, Ontbijt en lunch
0
0
blauwe bessen pannenkoekjes

Blauwe bessen pannenkoekjes – Kleine dikke blauwe bessen pannenkoekjes gevuld met verse blauwe bessen en een zalige blauwe bessensaus.

Blauwe bessen of bosbessen

Bosbessen worden ze ook wel genoemd, maar er is toch echt een verschil in blauwe bessen en bosbessen. Bosbessen zijn klein en groeien los aan een struik, deze hebben rood vruchtvlees. Bosbessen zijn iets dikker en groeien in trosjes, deze hebben wit vruchtvlees.

De blauwe bessen zie je het meest, bosbessen zijn vaak wat moeilijker te verkrijgen.

In de kwark

De blauwe bessen worden vaak in de kwark of yoghurt gegeten. Ook zie je ze regelmatig op gebak. Maar wist je dat deze bessen in een pannenkoekje superlekker zijn? Door het verwarmen laten de bessensap los en zorgen zo voor heerlijke kleine sappige bommetjes in je pannenkoekjes.

Saus

Je kunt natuurlijk poedersuiker of suikerstroop eten bij je pannenkoekjes, maar met een klein beetje extra moeite maak je een heerlijke saus waar je je vingers bij aflikt.

Door de pannenkoekjes in een steek of bakring te bakken krijg je mooie ronde koeken.

Blauwe bessen pannenkoekjes

Porties: 8 kleine pannenkoekjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 135 gram bloem
  • 35 gram suiker + 1 eetlepel
  • 5 gram bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 130 gram melk
  • 25 gram gesmolten boter of olie + boter om in te bakken
  • 150 gram blauwe bessen
  • sap van een halve citroen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je blauwe bessen pannenkoekjes:

Zeef de bloem met de bakpoeder boven een kom. Voeg er de 35 gram suiker, het zout, het ei, de gesmolten boter en de melk aan toe. Roer goed door tot een egaal beslag. Voeg er de helft van de blauwe bessen aan toe. De andere helft wordt in de saus gebruikt.

Verwarm een pan en smelt er een klein beetje boter in. Smeer een klein beetje boter in de rand van een bakring van ongeveer 8 cm doorsnede en zet deze in de pan. Schep een sauslepel beslag in de ring en bak deze tot het beslag begint te stollen. Haal de ring er voorzichtig met een tang af en draai je pannenkoekje. Zet de ring er eventueel weer terug op en bak tot het beslag mooi bruin en gaar is. Leg op een bord en dek af met een schone theedoek. Bak zo alle beslag op. Heb je geen bakring schep dan kleine pannenkoekjes in je pan. De randen zullen iets minder mooi zijn, maar dit doet aan de smaak niets af.

Wanneer je alle pannenkoekjes gebakken hebt doe je 1 eetlepel suiker 2 eetlepels water en het citroensap in de warme pan. Voeg er de rest van de bosbessen aan toe en kook dit tot de besjes zacht zijn en hun sap loslaten. Voeg indien nodig nog een beetje water toe als er te veel vocht verdampt is.

Verdeel de blauwe bessen pannenkoekjes over 2 of 4 bordjes en verdeel er de warme saus overheen.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - BessenFruit - Zacht fruit
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Cheesecake met frambozen
Nagerecht

Cheesecake met frambozen

Pannenkoek met aardbei
Ontbijt en lunch

Aardbei pannenkoek

Zeeuwse bolussen
Ontbijt en lunch

Zeeuwse bolussen; zoet en plakkerig lekker

Rabarber-meringue taartjes
Nagerecht

Rabarber-meringue taartjes

Meloen met ham op brood.
Ontbijt en lunch

Meloen met ham op brood

witte chocolade bramen dessert
Nagerecht

Witte chocolade bramen dessert

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade
Nagerecht

Cantaloupe meloen in een heerlijke marinade

Meloen smoothie
Ontbijt en lunch

Meloen smoothie of een zomerse cocktail

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen