• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten

door Samantha
in Ontbijt en lunch
0
0
Bloemkool tosti

Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten – Mijn dochter is niet zo’n hele goede eter. Strijd wil ik er nooit van maken, maar er zijn toch wel regelmatig discussies aan tafel over het belang van het eten van je dagelijkse portie groente.

Een beetje foppen

Haar een beetje foppen lijkt tot op heden het best te werken, dit deed ik al eens eerder met deze courgette cupjes en pannenkoekjes. Zonder mopperen ging er een aardig portie courgette, dus groente, naar binnen. Hetzelfde wil ik nu proberen met deze bloemkool tosti, maar of het lukt.? Ik heb hem zelf geproefd en twijfel er eigenlijk niet aan dat dochterlief hem smakelijk op zal eten.

Bloemkool tosti

Porties: 2 stuks
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloemkool
  • 50 gram geraspte kaas (bijv. mozzarella of Emmentaler)
  • 1 ei
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • overig beleg voor op de tosti, ik koos naast de kaas voor ham en salami

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bloemkool tosti:

De bloemkool rasp je met een grove rasp tot kruimels, zowel de roosjes als de stam kun je hiervoor gebruiken. Doe de bloemkool rasp in een schaal die geschikt is voor in de magnetron en zet hem op vol vermogen 6 minuten in de magnetron.

Doe de bloemkool uit de magnetron in een schone theedoek en draai deze net zolang tot je al het vocht eruit kunt knijpen. Om een redelijk krokante tosti te krijgen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool knijpt.

Doe de droge bloemkool in een kom en meng met 50 gram van de geraspte kaas, het ei en de kruiden.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de bloemkool in vier gelijke delen van ongeveer 90 gram. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de bloemkool op en vorm van ieder deel een langwerpige plak, eventueel kun je een bakpapiertje over de bloemkool leggen en met behulp van een deegroller de bloemkool uitrollen.

Als je vervolgens 4 gelijke plakken hebt gevormd kun je de bakplaat in de oven plaatsen en bak je de plakken in 20 minuten gaar en mooi bruin.

Laat de plakken nu afkoelen en beleg ze vervolgens met de overgebleven geraspte kaas en het overige beleg. Leg de bloemkool tosti voor een paar minuten tussen een grillplaat of in een pan aan beide zijden tot de kaas lekker gesmolten is.

Tafel lekker !!

Tags: Groenten - Kool - Bloemkool
DeelPin22Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tafelzuur maken
Bijgerecht

Tafelzuur maken; Gezond en langer genieten van verse groenten

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met Broccocress

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

Nasi van bloemkoolrijst
Hoofdgerecht

Nasi van bloemkoolrijst

Bloemkool mousse
Voorgerecht

Bloemkool mousse met Pancetta; Smakelijke amuse

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen