• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten

door Samantha
in Ontbijt en lunch
1
0
Bloemkool tosti

Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten – Dagelijks een portie groenten eten is voor de een makkelijker dan voor de ander. Sommigen haken bij het zien van groenten al direct af. En hoe gezond en lekker ook, een strijd moet je er natuurlijk niet van maken. Wat je wel kunt doen is het verstoppen van groenten in gerechten waarin ze veel minder opvallen. In dit recept maken we een bloemkool tosti. Daarmee gaat het je gegarandeerd lukken om een extra portie groenten binnen te krijgen. Voor zo’n tosti is iedereen te porren toch?

Tosti's 8 variaties om zelf te maken

Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

Tosti maar gewoontjes? Na vandaag niet meer. Wij hebben de lekkerste tosti's voor je op een rij gezet. En we zijn benieuwd naar jouw variant.

bloemkool als alternatief

Bloemkool als alternatief voor brood, rijst en aardappel

Gebruik je bloemkool als alternatief voor je brood, rijst of aardappel en haal met gemak de geadviseerde hoeveelheid groente per dag.

Bloemkool tosti

Porties: 2 stuks
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloemkool
  • 50 gram geraspte kaas (bijv. mozzarella of Emmentaler)
  • 1 ei
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • overig beleg voor op de tosti, ik koos naast de kaas voor ham en salami

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bloemkool tosti:

De bloemkool rasp je met een grove rasp tot kruimels, zowel de roosjes als de stam kun je hiervoor gebruiken. Doe de bloemkool rasp in een schaal die geschikt is voor in de magnetron en zet hem op vol vermogen 6 minuten in de magnetron.

Doe de bloemkool uit de magnetron in een schone theedoek en draai deze net zolang tot je al het vocht eruit kunt knijpen. Om een redelijk krokante tosti te krijgen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool knijpt.

Doe de droge bloemkool in een kom en meng met 50 gram van de geraspte kaas, het ei en de kruiden.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de bloemkool in vier gelijke delen van ongeveer 90 gram. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de bloemkool op en vorm van ieder deel een langwerpige plak, eventueel kun je een bakpapiertje over de bloemkool leggen en met een deegroller de bloemkool uitrollen.

Als je vervolgens 4 gelijke plakken hebt gevormd kun je de bakplaat in de oven plaatsen en bak je de plakken in 20 minuten gaar en mooi bruin.

Laat de plakken nu afkoelen en beleg ze vervolgens met de overgebleven geraspte kaas en het overige beleg. Leg de bloemkool tosti voor een paar minuten tussen een grillplaat of in een pan aan beide zijden tot de kaas lekker gesmolten is.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin50Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Panini met brie en gebakken appel
Ontbijt en lunch

Panini met brie en gebakken appel

Broccoli soufflé
Ontbijt en lunch

Broccoli soufflé

Griekse kip gyros
Ontbijt en lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pita broodje

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel recept
Ontbijt en lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Salade wraps
Ontbijt en lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling

Perzik abrikoos smoothie
Drankjes

Perzik abrikoos smoothie

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

Bramenjam.
Ontbijt en lunch

Bramenjam zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen