Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten

Deze bloemkool tosti is een prachtig voorbeeld om kinderen, die liever geen groenten eten te foppen. Ze smullen er zeker van!

0 12.614

Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten – Mijn dochter is niet zo’n hele goede eter. Strijd wil ik er nooit van maken, maar er zijn toch wel regelmatig discussies aan tafel over het belang van het eten van je dagelijkse portie groente.


Een beetje foppen

Haar een beetje foppen lijkt tot op heden het best te werken, dit deed ik al eens eerder met deze courgette cupjes en pannenkoekjes. Zonder mopperen ging er een aardig portie courgette, dus groente, naar binnen. Hetzelfde wil ik nu proberen met deze bloemkool tosti, maar of het lukt.? Ik heb hem zelf geproefd en twijfel er eigenlijk niet aan dat dochterlief hem smakelijk op zal eten.

Bloemkool tosti

Voor 2 tosti’s gebruik ik:

  • 500 gram bloemkool
  • 50 gram geraspte kaas (bijv. mozzarella of Emmentaler)
  • 1 ei
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • overig beleg voor op de tosti, ik koos naast de kaas voor ham en salami

De bloemkool rasp je met een grove rasp tot kruimels, zowel de roosjes als de stam kun je hiervoor gebruiken. Doe de bloemkool rasp in een schaal die geschikt is voor in de magnetron en zet hem op vol vermogen 6 minuten in de magnetron.

Doe de bloemkool uit de magnetron in een schone theedoek en draai deze net zolang tot je al het vocht eruit kunt knijpen. Om een redelijk krokante tosti te krijgen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool knijpt.

Doe de droge bloemkool in een kom en meng met 50 gram van de geraspte kaas, het ei en de kruiden.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de bloemkool in vier gelijke delen van ongeveer 90 gram. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de bloemkool op en vorm van ieder deel een langwerpige plak, eventueel kun je een bakpapiertje over de bloemkool leggen en met behulp van een deegroller de bloemkool uitrollen.

Als je vervolgens 4 gelijke plakken hebt gevormd kun je de bakplaat in de oven plaatsen en bak je de plakken in 20 minuten gaar en mooi bruin.

Laat de plakken nu afkoelen en beleg ze vervolgens met de overgebleven geraspte kaas en het overige beleg. Leg voor een paar minuten tussen een grillplaat of in een pan aan beide zijden tot de kaas lekker gesmolten is.

Tafel lekker !!

PS: Dochterlief heeft, zoals ik stiekem al had verwacht, er heerlijk van gesmuld.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer