Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broccoli soufflé

Deze broccoli soufflé is een gerecht waar je u tegen zegt en stiekem ook nog eens erg handig om dat restje broccoli van gisteravond in te verwerken.

0 1.741

Broccoli soufflé – Een lunchgerecht waar je u tegen zegt, en stiekem erg handig om dat restje broccoli van de vorig avond in te verwerken.

Soufflé, lunch of hoofdgerecht?

Hartige soufflé, zoals deze broccoli soufflé eet je als lunchgerecht maar je kan hem ook prima als hoofdgerecht eten. Serveer er voor een maaltijd lekker vers afgebakken brood met boter en eventueel een salade bij. Hier eten we vaker soufflé als er ook soep op het menu staat. We eten dan eerst een bord heerlijke verse soep en daarna volgt een luchtige soufflé. Op deze manier krijg je echt wel je dagelijkse portie vitaminen binnen.

De vulling

Je kan natuurlijk precies een recept volgen maar je kan er ook je eigen draai aan geven. Zorg ervoor dat de hoeveelheden hetzelfde blijven. Het maakt niet uit of je nu 300 gram broccoli of 200 gram broccoli en 100 gram prei hebt. Als het samen maar 300 gram is. Zo kun je op een leuke manier de restjes uit je koelkast opwerken.

Vormpjes

Gebruik voor deze broccoli soufflé 4 soufflé vormpjes van ongeveer 250 milliliter inhoud. Heb je deze niet, ovenvaste soepkommen of een springvorm bekleed met bakpapier kunnen hier ook prima voor gebruikt worden. Let er wel op dat bij een grotere vorm de soufflé langer in de oven moet.

Broccoli soufflé

Lunchgerecht voor 4 personen

  • 30 gram Boter
  • 35 gram Bloem
  • 160 gram Melk
  • 4 Eieren
  • 120 gram Roomkaas
  • 100 gram geraspte Kaas
  • 350 gram Broccoli
  • 1 volle theelepel grove Mosterd

Snijd de broccoli in stukken en kook deze kort. Zorg ervoor dat ze niet te gaar wordt. Giet af en laat afkoelen. Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe. Bak deze tezamen tot de bloem helemaal is opgenomen door de boter. Voeg er beetje bij beetje de melk aan toe en roer steeds goed zodat je een mooie gladde roux hebt. Haal van het vuur en voeg er de roomkaas, de mosterd een beetje peper en eventueel wat zout naar smaak aan toe. Roer deze goed door. Splits de eieren en doe de witten in een royale schone kom. De dooiers gaan bij de roux, roer ook deze weer goed erdoorheen. Hak de broccoli redelijk fijn maar zo dat er wel nog stukken in zitten en je kunt zien dat het broccoli is. Doe de broccoli en de kaas bij de roux.  Smeer de vormpjes in met gesmolten boter. Tot zover kun je alles voorbereiden.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten stevig. Roer de broccoli en de kaas voorzichtig door de roux en doe er ongeveer 1/3 van het eiwit bij. Schep goed door zodat alles vermengd is. Schep er nu voorzichtig de rest van het eiwit doorheen. Schep de vormpjes bijna vol en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Bak ze in ongeveer 15 à 20 minuten gaar. Dit kun je controleren door er met je vingers voorzichtig op te duwen, als de soufflé terug veert is deze gaar. Serveer de broccoli soufflé zo snel mogelijk.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer