Broodje kaas op vier manieren uit de oven – Een heerlijke wandeling maken, lekker door de bossen struinen en genieten van al het moois om ons heen. Als je dan thuis komt, gaat een broodje er wel in. Dus ik dook de koelkast in en keek wat er te vinden was, mmm nog een restje geitenkaas en een stukje Danish blue van het weekeinde, daar valt wel wat van te maken.
De kaas kan natuurlijk gewoon op een zacht broodje of een cracker, maar met een kleine moeite tover je het heerlijkste warme broodje op tafel. Wanneer je in plaats van broodjes een stokbrood neemt en deze na het bakken in stukken snijdt, heb je zelfs een heerlijk alternatief voor op een verjaardag. Beleg met verschillende soorten kaas en je hebt eens wat restjes kaas over die kun je hier mooi in opgebruiken. Eens wat anders dan de geijkte blokjes kaas en worst. Wat heel handig is: Je kunt de broodjes ook vooraf beleggen en in de koelkast of zelfs in de vriezer bewaren tot je ze nodig hebt. Wikkel ze dan in de huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
Verwarm je oven voor op 180 graden en dan heb je per broodje verder nog nodig:
Broodje Geitenkaas
- 1 voorgebakken broodje
- +/- 50 gram geitenkaas
- 2 plakjes ontbijtspek
- 2 theelepels honing
- peper uit de molen
- tijm vers of gedroogd
Leg de plakjes ontbijtspek naast elkaar op een bord en dek af met een stukje keukenpapier. Zet dit 1 minuut op 900 watt in de magnetron zodat de spek knapperig wordt. Snijd het broodje doormidden en leg op beide helften een plakje spek. Snijd niet te dunne plakjes van de geitenkaas en leg er drie op elke helft., Verdeel de honing erover en bestrooi met peper en tijm. Bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas begint te smelten en het broodje lekker knapperig wordt.
Broodje Danish blue
- 1 voorgebakken broodje
- +/- 50 gram Danish blue
- 3-4 walnoten
- peper uit de molen
- handje verse spinazie
Snijd het broodje door en besmeer het royaal met de kaas, verdeel er wat walnoten over en bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas begint te smelten en het broodje lekker knapperig wordt. Leg er voor het serveren wat verse spinazie op.
Broodje kaas met champignons
- 1 voorgebakken broodje
- 50 gram champignons
- ½ ui
- 2 plakken abdijkaas
- tijm
Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes en bak deze in wat boter tot de champignons gaar zijn. Snijd de vulling wat fijner en breng het op smaak met peper zout en een beetje tijm. Verdeel over een doorgesneden broodje, leg er een royale plak abdijkaas over en bestrooi met tijm. Bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden tot de kaas gesmolten is en het broodje knapperig is.
Broodje kaas met salami
- 1 voorgebakken broodje
- paar plakjes salami of andere droge worst naar smaak
- 2 plakken Gouda kaas
- 4 blaadjes salie fijngesneden
Snijd het broodje door en beleg met de salami leg er de kaas overheen en bestrooi eventueel met salie. Bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden tot de kaas gesmolten en het broodje knapperig is. Lekker met wat druifjes erbij