• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Broodje kaas op vier manieren uit de oven

Connie Derks door Connie Derks
in Ontbijt en lunch
0
0
Broodje kaas

Broodje kaas op vier manieren uit de oven – Een heerlijke wandeling maken, lekker door de bossen struinen en genieten van al het moois om ons heen. Wanneer je dan thuis komt gaat een broodje er wel in. Dus ik dook de koelkast in en keek wat er te vinden was, mmm nog een restje geitenkaas en een stukje Danish blue van het weekeinde, daar valt wel wat van te maken.

De kaas) kan natuurlijk gewoon op een zacht broodje of een  cracker, maar met een kleine moeite tover je het heerlijkste warme  broodje op tafel. Wanneer  je in plaats van broodjes een stokbrood neemt en deze na het bakken in stukken snijdt heb je zelfs een heerlijk alternatief voor op een verjaardag. Beleg met verschillende soorten kaas en je hebt eens wat restjes kaas over die kun je hier mooi in opgebruiken. Eens wat anders dan de geijkte blokjes kaas en worst. Wat heel handig is: Je kan de broodjes ook vooraf beleggen en in de koelkast of zelfs in de vriezer bewaren tot je ze nodig hebt. Wikkel ze dan in de huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.

Verwarm je oven voor op 180 graden en dan heb je per broodje verder nog nodig:

broodje geitenkaas

Broodje Geitenkaas

  • 1 voorgebakken broodje
  • +/- 50 gram geitenkaas
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 2 theelepels honing
  • peper uit de molen
  • tijm vers of gedroogd

Leg de plakjes ontbijtspek naast elkaar op een bord en dek af met een stukje keukenpapier. Zet dit 1 minuut op 900 watt in de magnetron zodat de spek knapperig wordt. Snijd het broodje doormidden en leg op beide helften een plakje spek. Snijd niet te dunne plakjes van de geitenkaas en leg er drie op elke helft., Verdeel de honing erover en bestrooi met peper en tijm. Bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven  tot de kaas begint te smelten en het broodje lekker knapperig wordt.

broodje danish blue

Broodje Danish blue

  • 1 voorgebakken broodje
  • +/- 50 gram Danish blue
  • 3-4 walnoten
  • peper uit de molen
  • handje verse spinazie

Snijd het broodje door en besmeer het royaal met de kaas, verdeel er wat walnoten over en bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas begint te smelten en het broodje lekker knapperig wordt. Leg er voor het serveren wat verse spinazie op.

broodje chapignons

broodje champ

Broodje kaas met champignons

  • 1 voorgebakken broodje
  • 50 gram champignons
  • ½ ui
  • 2 plakken abdijkaas
  • tijm

Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes en bak deze in wat boter tot de champignons gaar zijn. Snijd de vulling wat fijner en breng het op smaak met peper zout en een beetje tijm. Verdeel over een doorgesneden broodje, leg er een royale plak abdijkaas over en bestrooi met tijm. Bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden tot de kaas gesmolten is en het broodje knapperig is.

broodje salami

Broodje kaas met salami

  • 1 voorgebakken broodje
  • paar plakjes salami of andere droge worst naar smaak
  • 2 plakken Gouda kaas
  • 4 blaadjes salie fijngesneden

Snijd het broodje door en beleg met de salami leg er de kaas overheen en bestrooi eventueel met salie. Bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden tot de kaas gesmolten en het broodje knapperig is. Lekker met wat druifjes erbij

vier broodjes op de plaat
Broodje kaas uit de oven
Tags: Kaas
DeelPin39Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zoete crostini met zomerfruit
Ontbijt en lunch

Zoete crostini met zomerfruit

Uitsmijter
Ontbijt en lunch

Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

Pannenkoek met aardbei
Ontbijt en lunch

Aardbei pannenkoek

Zeeuwse bolussen
Ontbijt en lunch

Zeeuwse bolussen; zoet en plakkerig lekker

Meloen met ham op brood.
Ontbijt en lunch

Meloen met ham op brood

Meloen smoothie
Ontbijt en lunch

Meloen smoothie of een zomerse cocktail

Hartige broodschotel met raapsteeltjes
Ontbijt en lunch

Hartige broodschotel met raapsteeltjes

Kwark met vers fruit in een flensje
Ontbijt en lunch

Kwark met vers fruit in een flensje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen