Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus – Maak van je broodje rosbief iets bijzonders
Een broodje rosbief kan erg lekker zijn. Vaak smeren we een beetje boter of margarine op het broodje en beleggen het met rosbief. Een enkeling doet er dan nog wat peper en zout op en dat is het dan vaak wel. Nu is rosbief toch wel een iets duurdere soort vleeswaar die best iets meer aandacht verdient. Serveer je broodje eens met verse sla en een heerlijke tartaarsaus samen met de verse vleeswaren van de slager maak je zo van een simpel broodje rosbief een waar feestje op je bord.
Tartaarsaus
Deze saus wordt vaak gegeten bij vis en vooral bij gefrituurde visgerechten. Tartaarsaus wordt nogal eens verward met ravigotte of remoulade sus deze zijn echter beide zonder de stukjes ei en de ravigotte is op basis van een vinaigrette en niet op basis van mayonaise.
Net als met veel recepten is er niet echt een vast recept voor tartaarsaus. De basis is wel altijd een mayonaise met stukjes gekookt ei, stukjes ui of sjalot en peterselie. Vaak worden er nog stukjes augurk en/of kappertjes aan toegevoegd. Augurken hebben de meeste menen wel in huis, dit zal met kappertjes niet zo zijn. Je kunt dit recept ook best maken zonder de toevoeging van kappertjes al geven deze wel net dat beetje extra smaak aan je tartaarsaus.
Tartaarsaus
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel Griekse yoghurt of zure room
- 1 gekookt ei
- 1-2 augurken
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepeltje mosterd
- 1 eetlepel verse peterselie of 1 theelepel gedroogde
Snij de ingrediënten voor de saus in kleine gelijke stukjes en meng alles met elkaar. Proef en maak wanneer nodig af op smaak.
Broodje rosbief
Print receptIngrediënten voor dit recept
- een broodje naar keuze
- een handje slablaadjes naar keuze
- 3 plakjes rosbief
- 1/2 tomaat in plakjes
- tartaarsaus (zie tekst)
- tuinkers
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje rosbief:
Snij het broodje door en besmeer de onderkant van het broodje dun met een klein beetje tartaarsaus. Verdeel hier royaal sla overheen. Drapeer de rosbief losjes op de sla. Verdeel er de plakken tomaat over en schep er royaal tartaarsaus op. Bestrooi met tuinkers. Leg de bovenkant van het broodje er losjes op en serveer het broodje rosbief direct.
Tafel lekker !!