• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus

door Connie Derks
in Ontbijt en lunch
0
0
Broodje rosbief

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus – Maak van je broodje rosbief iets bijzonders

Een broodje rosbief kan erg lekker zijn. Vaak smeren we een beetje boter of margarine op het broodje en beleggen het met rosbief. Een enkeling doet er dan nog wat peper en zout op en dat is het dan vaak wel. Nu is rosbief toch wel een iets duurdere soort vleeswaar die best iets meer aandacht verdient. Serveer je broodje eens met verse sla en een heerlijke tartaarsaus samen met de verse vleeswaren van de slager maak je zo van een simpel broodje rosbief een waar feestje op je bord.

Tartaarsaus

Deze saus wordt vaak gegeten bij vis en vooral bij gefrituurde visgerechten. Tartaarsaus wordt nogal eens verward met ravigotte of remoulade sus deze zijn echter beide zonder de stukjes ei en de ravigotte is op basis van een vinaigrette en niet op basis van mayonaise.

Net als met veel recepten is er niet echt een vast recept voor tartaarsaus. De basis is wel altijd een mayonaise met stukjes gekookt ei, stukjes ui of sjalot en peterselie. Vaak worden er nog stukjes augurk en/of kappertjes aan toegevoegd. Augurken hebben de meeste menen wel in huis, dit zal met kappertjes niet zo zijn. Je kunt dit recept ook best maken zonder de toevoeging van kappertjes al geven deze wel net dat beetje extra smaak aan je tartaarsaus.

Tartaarsaus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel Griekse yoghurt of zure room
  • 1 gekookt ei
  • 1-2 augurken
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepeltje mosterd
  • 1 eetlepel verse peterselie of 1 theelepel gedroogde

Snij de ingrediënten voor de saus in kleine gelijke stukjes en meng alles met elkaar. Proef en maak wanneer nodig af op smaak.

Broodje rosbief

Porties: 1 broodje
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • een broodje naar keuze
  • een handje slablaadjes naar keuze
  • 3 plakjes rosbief
  • 1/2 tomaat in plakjes
  • tartaarsaus (zie tekst)
  • tuinkers

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een broodje rosbief:

Snij het broodje door en besmeer de onderkant van het broodje dun met een klein beetje tartaarsaus. Verdeel hier royaal sla overheen. Drapeer de rosbief losjes op de sla. Verdeel er de plakken tomaat over en schep er royaal tartaarsaus op. Bestrooi met tuinkers. Leg de bovenkant van het broodje er losjes op en serveer het broodje rosbief direct.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - Rosbief
DeelPin1202Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

roerei met champignons
Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

roerei met kaas
Ontbijt en lunch

Roerei met kaas op toast

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto
Ontbijt en lunch

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

Het perfecte roerei maken
Ontbijt en lunch

Het perfecte roerei maken

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta
Ontbijt en lunch

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Ontbijt en lunch

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Zo eet je meer groenten
Ontbijt en lunch

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Zo eet je meer groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen