Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
- Advertentie -
Adverteren op deze plek? Klik hier!

- Advertentie -

- Advertentie -

Citroen-basilicum spread; lekker op je boterham

De heerlijke combinatie van friszuur met licht peperachtig wordt gebruikt in deze citroen-basilicum spread. Lekker fris en een beetje anders.

Citroen-basilicum spread; lekker op je boterham – Citroen en basilicum is een heerlijke combinatie, de citrusvrucht geeft een heerlijk frisse, iets zure kik die als tegenhanger het peperachtige van de basilicum heeft, ze gaan en smaken perfect samen. Deze combi wordt vooral veel in ijsjes en drankjes gebruikt maar ik wilde eens iets anders en maakte er een lekkere spread van die je ‘s morgens of ‘s middag op je boterham kunt smeren, lekker fris en net even anders.

Citroen-basilicum spread

Snijd de citroenen doormidden en snijd met een scherp puntig mes het vruchtvlees eruit. Verwijder de witte velletjes en doe het zachte vruchtvlees in een kom. Snijd de basilicum blaadjes heel fijn en doe deze bij de citroen.
Doe de roomkaas erbij en pureer het geheel tot het een gladde massa is. Wil je het grover houden dan kun je volstaan door goed om te roeren, ik wilde het echter glad en heb daarom een staafmixer gebruikt. Voeg nu de honing toe en eventueel nog wat zout en/of peper naar smaak.

Gooi de lege citroenen niet weg, in dit geval maakte ik er een potje van waar ik de spread met behulp van een spuitzak in spoot, dit staat erg leuk op een aangeklede ontbijt- of lunch tafel. Maar in combinatie met een beetje zout kun je deze lege schillen ook heel goed gebruiken om je koperen pannen en kommen weer glanzend mee te krijgen.

Tafel lekker !!

Printen

- Advertentie -

- Advertentie -

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.