• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Citroen rolls; zoete broodjes met roomkaas topping

door Samantha
in Ontbijt en lunch
0
0
Citroen rolls; zoet broodjes met roomkaas topping

Citroen rolls; zoete broodjes met roomkaas topping – Cinnamon rolls, als je een beetje lekkerbek bent dan heb je hier vast al eens van gehoord, lekker zachte broodjes gevuld met kaneelsuiker, een heuse traktatie die Connie al eens eerder maakte. Ik heb me afgevraagd wat als ik de kaneel eens vervang door een ander ingrediënt, iets frisser en al snel kwam daar het het idee om soort gelijke broodjes te maken maar dan met citroen.

Het broodje geef ik nog wat extra smaak mee door kardamom aan het deeg en de vulling toe te voegen. Over de broodjes deed ik nog een laag van roomkaas met citroen, een toevoeging die ik erg lekker vond terwijl een aantal van mijn gasten deze toevoeging juist jammer vonden. Een persoonlijke beslissing dus; wel of geen extra topping. Ik geef je in ieder geval het recept voor de topping erbij dan kun je zelf de keus maken.

Citroen rolls

Ontbijt of lunchgerecht voor 12 stuks

Voor het deeg

  • 11 gram droge gist
  • 185 milliliter (handwarme) melk
  • 115 gram (zachte) boter
  • 2 eieren
  • 55 gram suiker
  • Merg uit 1 vanillestokje
  • Rasp van 1 citroen
  • 525 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kardamom

Doe de melk in een kom en strooi hierover de gist en 1 eetlepel suiker. Laat deze zo 5 minuten staan zodat de gist alvast begint te werken. Meng er vervolgens, met behulp van je mixer, de boter, de eieren, het merg uit het vanillestokje, de citroenrasp, de overige suiker en 150 gram van de bloem door. Voeg het zout en de kardamom toe. Voeg nu de overige bloem, beetje voor beetje, toe, net zolang tot er een deeg vormt. Het deeg zal nu nog licht plakkerig blijven. Plaats nu de deeghaken op je mixer en kneed het deeg voor ongeveer 5 minuten. Vorm een bal van je deeg en vet je deegbol lichtjes in met wat olie. Doe terug in de kom, dek de kom af met een stukje huishoudfolie en laat het deeg op kamertemperatuur minimaal 1uur rijzen.

Voor de vulling

  • 225 gram fijne Kristal Suiker
  • Rasp van 1 Citroen
  • 60 gram (zachte) Boter
  • 1/2 theelepel Kardamom
  • Sap van 1 Citroen

Kneed de de citroenrasp door de suiker, doe dit met behulp van je vingertoppen. Zorg dat het geheel goed gemengd is. Voeg de boter toe en mix net zolang tot je een romige massa hebt. Voeg nu de kardamon toe en schenk voorzichtig, beetje bij beetje het citroensap erbij. Schenk je het sap er te snel bij dan is de kans groot dat je boter gaat schiften. Meng alles goed met elkaar. Laat in de koelkast zeker een half uur rusten.

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol de deeg uit tot een lap van ca. 25 x 30 cm en 7 mm dik. Bestrijk het deeg met de vulling en rol het deeg vanaf de lange kant stevig op. Snijd de rol in 12 gelijke stukken. Vet een bakvorm of eventueel een ovenvaste schaal van ongeveer 23 x 33 cm, goed in en plaats hierin de 12 stukken met de snijkant naar boven. Dek je bakvorm af en laat nog een uur rusten. Verwarm de oven voor 170 graden.

Plaats na de rijs je bakvorm in de oven. Bak de broodjes gaar in ongeveer 50 minuten.

Voor de topping

  • Rasp en sap van 1 Citroen
  • 75 gram Mascarpone
  • 100 gram Poedersuiker

Mix de roomkaas met het sap van de citroen los en voeg dan de poedersuiker toe en mix tot je een gladde romige massa hebt. Neem de broodjes uit de oven en verdeel de roomkaas topping erover. Strooi als laatste de rasp van de citroen over de citroen rolls.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - CitroenKaas - Roomkaas
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Lemon curd
Kookschool

Lemon curd zo makkelijk zelf te maken

Citroen-gember siroop
Dranken

Citroen-gember siroop, warm in de winter, koud in de zomer

Citroenmousse
Nagerecht

Citroenmousse met een toef van eiwitschuim

Dip van feta en citroen
Saus

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen