• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas

door Connie Derks
in Ontbijt en lunch
0
0
Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas

Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas – Bij een clafoutis denken we al gauw aan een zoet gerecht, vaak met kersen of ander fruit. Dat een clafoutis ook erg goed kan in de hartige versie als lunch of borrelhapje bewijzen we met deze heerlijke tomaten geitenkaas versie.

Clafoutis

Clafoutis is van oorsprong een Frans nagerecht van eieren, room, bloem en kersen. De kersen worden vaak vervangen door ander seizoensfruit. Nu had ik superlekkere geitenkaas crumbs en wilde deze verwerken in een clafoutis. Kerstomaatjes leken me wel een goede begeleider voor deze crumbs. Op deze manier creëerde ik een hartige versie van de zoete clafoutis.

Lichte lunch

Om de clafoutis licht te houden nam ik in plaats van room ricotta en voegde er geen bloem aan toe. Het werd dus een soort veredelde omelet uit de oven. Door de tomaatjes mee te bakken worden ze heerlijk zoet en sappig wat weer perfect past bij de geitenkaas. Het vormpje invetten was eigenlijk nog het meeste werk. Ik heb er een gemaakt voor 2 personen  en nam de helft van het recept. Het was een verrukkelijke lunch in combinatie met een snee bruin brood wat ik kort geroosterd had. Als je al restjes over mocht houden, wat me eigenlijk onmogelijk lijkt dan zijn deze ’s avonds bij de borrel koud in stukjes gesneden ook erg lekker.

Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 eieren
  • 4 eetlepels ricotta
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 lente-ui
  • 100 gram zachte geitenkaas met honing
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • zout / peper
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze van dit recept

Een clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas maak je zo:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een ovenvaste schaal of bakvorm, liever geen springvorm want dan loop je het risico dat je eimengsel er uit loopt tijdens het bakken. Smeer de vorm in met wat boter. Verdeel de kerstomaatjes, de geitenkaas en in ringetjes gesneden lente-ui over de bodem. Klop in een kommetje de overige ingrediënten door elkaar en giet er overheen. Bak de clafoutis in 30 – 45 minuten mooi bruin en gaar. De baktijd is afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de vorm. Wanneer je er voorzichtig met je vingers op duwt moet het een beetje veerkrachtig aanvoelen. Het ei mag best een beetje zacht zijn maar niet meer vloeibaar.  Serveer direct of laat afkoelen en snijd er puntjes van voor bij de borrel.

Tafel lekker !!

Tags: ClafoutisEierenKaasKaas - GeitenkaasKaas - Ricotta
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Jam met minder suiker
Ontbijt en lunch

Jam met minder suiker

Sandwich gegrilde groenten
Ontbijt en lunch

Sandwich gegrilde groenten met courgette spread

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Kersen kwark
Ontbijt en lunch

Kersen kwark

tosti uit de pan met franse kaas
Ontbijt en lunch

Tosti uit de pan, met Franse kaas

Spinaziesoufflé met geitenkaas
Ontbijt en lunch

Spinaziesoufflé met geitenkaas

Sandwich feta
Ontbijt en lunch

Hot sandwich feta met gegrilde paprika

Sandwich met perzik, brie, rauwe ham
Ontbijt en lunch

Sandwich met perzik, brie en rauwe ham

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen