Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Zo eet je meer groenten

Gebruik voor deze clubsandwich een mooie kipfilet, die je kort marineert in cajun kruiden. Daarna gril of bak je de kipfilet in zijn geheel. Zo blijft de kipfilet sappiger.

0 1.195

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Een sandwich voor de lunch of als volwaardige maaltijd, dit kan allebei met deze variant met verse kipfilet en lekker knapperige Chinese kool.

Gebruik voor deze sandwich een mooie kipfilet, die je kort marineert in cajun kruiden Daarna gril of bak je de kipfilet in zijn geheel. Zo blijft de kipfilet sappiger. Voor een pittige sandwich als deze is het leuk om Chinese kool te gebruiken in plaats van ijsbergsla. Gebruik vooral ook het witte gedeelte van de nerf dit geeft een lekkere bite. Met het sausje van Griekse yoghurt in plaats van mayonaise maak je de clubsandwich net anders. Als brood kies je natuurlijk gewoon wat je zelf lekker vindt, ik nam witte casino, maar met een mooi volkoren of meergranen brood is het net zo lekker, misschien zelfs nog lekkerder.

Chinese kool is net als paksoi, een bladgroente en is het hele jaar door verkrijgbaar. De kool heeft een milde ietwat zoete smaak. De bladeren hebben een zeer brede nerf zijn knapperig en licht groen van kleur. Door zijn neutrale smaak is deze kool zowel rauw, geroerbakt als gekookt erg lekker.


Clubsandwich met Chinese kool en kip

Lunchgerecht voor 4 sandwiches

  • 12 sneetjes wit casino brood
  • een dubbele kipfilet
  • cajun kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4-6 bladeren Chinese kool
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 augurken
  • ½ ui
  • 1 theelepel [liefst grove] mosterd
  • 1 theelepel tomatenketchup

Snij de kipfilet in 2 helften, meng 2 theelepels cajunkruiden [of meer naar smaak] met een eetlepel olijf olie. Smeer er de kipfilet mee in en laat dit een kwartier op kamertemperatuur intrekken.

Bak de kip in een grill pan of anti aanbak pan in ongeveer 20 minuten rustig gaar. Rooster de sneetjes brood. Snipper de ui en de augurk in kleine stukjes en roer deze samen met de mosterd, tomaten-ketchup en een klein beetje cajunkruiden door de Griekse yoghurt. Was de bladeren van de Chinese kool en snij deze in fijne reepjes. Snij de tot lauwwarm afgekoelde kipfilet in plakjes.

Neem 4 sneetjes brood en verdeel er de helft van het sausje over, verdeel er de helft van de Chinese kool over en de helft van de plakjes kipfilet. Leg er een sneetje geroosterd brood op en herhaal. Leg de laatste sneetjes brood erop en duw licht aan. Steek eventueel 2 prikkers in de sandwiches en snij deze diagonaal doormidden. Eenmaal de clubsandwich samengesteld, direct opeten anders wordt het brood zacht.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer