• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Zo eet je meer groenten

door Connie
in Ontbijt en lunch
Clubsandwich met Chinese kool en kip – Zo eet je meer groenten
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Een sandwich voor de lunch of als volwaardige maaltijd, dit kan allebei met deze variant met verse kipfilet en lekker knapperige Chinese kool.

Gebruik voor deze sandwich een mooie kipfilet, die je kort marineert in cajun kruiden Daarna gril of bak je de kipfilet in zijn geheel. Zo blijft de kipfilet sappiger. Voor een pittige sandwich als deze is het leuk om Chinese kool te gebruiken in plaats van ijsbergsla. Gebruik vooral ook het witte gedeelte van de nerf dit geeft een lekkere bite. Met het sausje van Griekse yoghurt in plaats van mayonaise maak je de clubsandwich net anders. Als brood kies je natuurlijk gewoon wat je zelf lekker vindt, ik nam witte casino, maar met een mooi volkoren of meergranen brood is het net zo lekker, misschien zelfs nog lekkerder.

Chinese kool is net als paksoi, een bladgroente en is het hele jaar door verkrijgbaar. De kool heeft een milde ietwat zoete smaak. De bladeren hebben een zeer brede nerf zijn knapperig en licht groen van kleur. Door zijn neutrale smaak is deze kool zowel rauw, geroerbakt als gekookt erg lekker.

Clubsandwich met Chinese kool en kip

Lunchgerecht voor 4 sandwiches

  • 12 sneetjes wit casino brood
  • een dubbele kipfilet
  • cajun kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4-6 bladeren Chinese kool
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 augurken
  • ½ ui
  • 1 theelepel [liefst grove] mosterd
  • 1 theelepel tomatenketchup

Snij de kipfilet in 2 helften, meng 2 theelepels cajunkruiden [of meer naar smaak] met een eetlepel olijf olie. Smeer er de kipfilet mee in en laat dit een kwartier op kamertemperatuur intrekken.

Bak de kip in een grill pan of anti aanbak pan in ongeveer 20 minuten rustig gaar. Rooster de sneetjes brood. Snipper de ui en de augurk in kleine stukjes en roer deze samen met de mosterd, tomaten-ketchup en een klein beetje cajunkruiden door de Griekse yoghurt. Was de bladeren van de Chinese kool en snij deze in fijne reepjes. Snij de tot lauwwarm afgekoelde kipfilet in plakjes.

Neem 4 sneetjes brood en verdeel er de helft van het sausje over, verdeel er de helft van de Chinese kool over en de helft van de plakjes kipfilet. Leg er een sneetje geroosterd brood op en herhaal. Leg de laatste sneetjes brood erop en duw licht aan. Steek eventueel 2 prikkers in de sandwiches en snij deze diagonaal doormidden. Eenmaal de clubsandwich samengesteld, direct opeten anders wordt het brood zacht.

Tafel lekker!

Tags: Groente - Kool - Chinese koolsandwichVlees - KipfiletZuivel - Griekse yoghurt

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chinese kippensoep
Maaltijdsoep

Chinese kippensoep ( met knapperige taugé )

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Zoete kiprolletjes
Hapjes

Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje

Citroen-honing kip
Rijstgerechten

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen