Cottage cheese pannenkoekjes: Pannenkoekjes boordevol gezonde eiwitten en ook nog eens superlekker. Ze zijn bij vele gelegenheden te serveren, of het nu ontbijt, de lunch of s ’avonds als lekker hapje bij een glaasje bier of wijn is, deze pannenkoekjes zijn er voor geschikt.
Cottage cheese ook wel hüttenkäse genoemd is een witte korrelige kaas die wordt verkocht in potjes. Het heeft veel weg van ricotta als je het over de smaak en structuur hebt, het bevat alleen veel minder calorieën en veel meer eiwitten.
Cottage cheese:
- 12,8 gram eiwit
- 4,2 gram vet
Ricotta:
- 9,5 gram eiwit
- 15 gram vet
Cottage cheese is in Nederland een beetje ondergewaardeerd, de mensen kennen het niet en weten niet goed wat ze er mee kunnen maken. De toepassingen zijn erg veelzijdig, het kan gebruikt worden als broodbeleg, in gebak maar ook erg lekker in de pasta of een salade. Je ziet dat er mogelijkheden genoeg zijn om een keer Cottage cheese op tafel te zetten. Gebruik het vaker als vervanging van ricotta, al zullen de Italianen het je niet in dank afnemen!
Varieer met het beleg
Serveer ze bijvoorbeeld met een tomaat / avocado salsa maar ze zijn ook erg lekker met een plakje gerookte zalm, uitgebakken bacon of een lekkere chutney. En zonder iets erop kan echt ook heel goed, zeker als ze net uit de pan komen en zo’n lekker knapperig randje hebben. Serveer je de cottage cheese pannenkoekjes liever als borrelhapje? Bak dan kleinere exemplaren zodat ze handzamer zijn om te eten.
Lunchrecepten
Thuis lunchen met onze zelfgemaakte lunchrecepten is altijd feest. Hier vind je ideeën en recepten voor een echt lekkere en gezellige lunch!
Cottage Cheese pannenkoekjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram cottage cheese
- 1 ei
- snufje nootmuskaat
- rasp halve citroen
- 50 gram geraspte kaas
- 50 gram bloem
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Cottage cheese pannenkoekjes maak je zo:
Klop de cottage cheese los met het ei, voeg er de bloem aan toe en roer door. Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe en meng alles door elkaar. Verwarm in een koekenpan een klein beetje olijfolie. Schep een eetlepel van het mengsel in de pan en verdeel dit voorzichtig tot een platte cirkel. Bak zo meerdere pannenkoekjes per keer in de pan, zorg ervoor dat de cottage cheese pannenkoekjes voldoende ruimte hebben om mooi te kunnen bakken.
Tafel lekker !!