Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Eierpannenkoek met paprika en basilicum

Wat is nou het verschil tussen omelet en eierpannenkoek? Wij leggen je het uit met een recept voor een eierpannenkoek met paprika en basilicum.

0 1.802

Eierpannenkoek met paprika en basilicum – Tussen de middag eten we vaak brood of een salade. En als we de deur uit gaan om te lunchen dan is een uitsmijter bij menig één nog steeds favoriet. Maar ook een omelet is een mooi gerecht voor de lunch. Het variëren met je lunch is lekker en maakt je maaltijden leuker. Zoals met alle eiergerechten bevat ook een omelet veel eiwitten, een goede bouwstof. Uiteraard is het zo dat je ook eieren met mate moet eten, maar dat geldt voor alles in een gezond eetpatroon.

Eierpannenkoek versus omelet

Beide gerechten worden gemaakt van geklutst ei met room of melk, gebakken in een koekenpan met boter. Echter de wijze waarop deze gerechten worden gebakken is verschillend. Een traditionele omelet bak je namelijk in de vorm van een halve maan, dit komt doordat je de omelet constant in beweging houdt. De binnenkant is nog wat zacht als je hem serveert. De SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) heeft hier een filmpje over gemaakt die het perfect uitbeeldt.

Een platte ronde pannenkoek gemaakt van dezelfde ingrediënten, die mooi goudbruin van kleur is, heet eigenlijk een eierpannenkoek. Net zo smakelijk als een traditionele omelet, maar dan net even anders.

Eierpannenkoek met paprika en basilicum

Lunchgerecht voor 1 persoon

  • 1 hele paprika
  • 1 el. boter
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf gedroogde tijm
  • 3 eieren
  • 4 el. melk (60 ml)
  • 2 el. verse basilicum

Snij de paprika in dunne reepjes zodat het wat sneller gaart. Doe de el. boter in een koekenpan en laat dit uitbruisen. Voeg de paprika toe en bak deze tot hij zacht is met een snuf zout en tijm. Kluts ondertussen je eieren met 4 el. melk en hak de helft van de basilicum. Als de paprika zacht is voeg je het ei en de gehakte basilicum toe en zet je het vuur op halfzacht. Als je eierpannenkoek aan de onderkant mooi goudbruin is en aan de bovenkant gestold, draai je het om. Je kunt hiervoor een deksel gebruiken of hem in de lucht omdraaien als je dat aandurft.

Als je andere kant ook goudbruin is, is je eierpannenkoek met paprika en basilicum klaar. Garneer je eierpannenkoek af met de overige basilicum vlak voordat je hem opeet, anders worden de blaadjes zwart.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer