Eiersalade – Dit recept is niet bijzonder, maar als je het nooit maakt moet je toch eens de moeite nemen. Deze eiersalade koop je niet in de supermarkt en wordt door al je gasten gewaardeerd. Op een toastje, maar het liefst gewoon op een stuk bruin (stok) brood. En vergeet deze salade voor al niet te maken voor je gaat picknicken natuurlijk.
Eiersalade met bieslook
- 6 eieren
- 2-3 eetlepels mayonaise
- Zout / peper / kerriepoeder
- 1 eetlepel bieslook
Kook de eitjes in ongeveer 6 minuten hard. Laat afkoelen en schil ze. Snij de eitjes doormidden en haal er de dooier uit. Druk de dooier door een grove zeef voeg er de mayonaise aan toe en roer goed door. Hak de eiwitten grof en snij de groene kruiden in niet al te fijne stukjes en doe dit bij het dooiermengsel. Breng alles op smaak met een beetje kerriepoeder, peper en zout.
De hoeveelheid mayonaise is persoonlijk de een vind het lekker met veel mayonaise de ander heeft de salade liever wat steviger. Pas dit dus naar smaak aan.
Laat de eieren goed afkoelen!! Zijn deze niet koud genoeg dan wordt de mayonaise vloeibaar en krijg je een lopende eiersalade wat erg knoeit met eten.
Vervang de bieslook in de eiersalade ook eens door peterselie, dille, selderij, lente-ui
Pimp je versgemaakte eiersalade eens met kleine stukjes kaas of gekookte ham
Eiersalade met mosterd
- 8 hardgekookte scharreleieren
- 100 gram rode ui
- 5 eetlepels versgehakte bieslook
- ruim 1 dl. mayonaise
- 4 eetlepels zure room
- 4 eetlepels Dijonmosterd
- zout en vers gemalen peper
Pel de eieren en deel ze in vier parten. Leg ze in een kom met de fijngehakte bieslook en ui. Klop in een andere kom de mayonaise door elkaar met de zure room en mosterd en giet dit over het eimengsel.
Schud alles voorzichtig om, bestrooi met zout en peper naar smaak en laat eventueel afgedekt in de koelkast staan.
Je kunt de eiersalade het beste direct serveren.
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Ik heb altijd een probleem met eiersalade, altijd veel te nat! Als ik hem maak dan is hij goed en als ik hem weggezet heb en weer uit de koelkast haal om op de tafel te zetten is hij heel nat. Wie heeft hier een antwoord op? Ik vind het zelf niet lekker zo’n natte eiersalade. Ik verminder ook vaak de yoghonaise.
Lieve groet Cecile
Ook lekker met zalm of in een zalmbonbon…morgen maak ik het toevallig weer….asperges erdoor is ook een prima combi…
Probeer ‘m ook eens zonder ui, maar met sterkers! Ook lekker!
Zeker weten, en in deze tijd van het jaar mogen er van ons ook knapperige stukjes bacon in! 🙂
Dit recept is super te gebruiken voor hartige pralines.
Maak volgens dit recept de eiersalade, echter prak of snijdt de eieren iets kleiner. Uiteraard kan je ook je eigen salade maken, of een eenvoudigere variant; bijv. simpelweg de eieren prakken, beetje op smaak brengen met zout en peper en mixen met mayonaise of yogonaise.
Verder heb je nodig: rookvlees, het liefst rond, plastiek-folie en een maatlepel met een ronde onderkant, zelf gebruik ik onze koffie maatlepel.
Leg eerst een stukje folie in de maatlepel, daarna het rookvlees en opvullen met eiersalade.Vouw de nog uitstekende rookvlees naar binnen en duw het geheel iets aan.
Maatlepel omdraaien en hartige praline uitnemen.
Herhaal het bovenstaande totdat je voldoende pralines hebt.
Dank voor je tip Gerrit, we gaan er zeker eens mee aan de slag!