- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Eiersalade – Dit recept is niet bijzonder, maar als je het nooit maakt moet je toch eens de moeite nemen. Deze eiersalade koop je niet in de supermarkt en wordt door al je gasten gewaardeerd. Op een toastje, maar het liefst gewoon op een stuk bruin (stok) brood. En vergeet deze salade voor al niet te maken voor je gaat picknicken natuurlijk.


Eiersalade met bieslook

Kook de eitjes in  ongeveer 6 minuten hard. Laat afkoelen en schil ze. Snij de eitjes doormidden en haal er de dooier uit. Druk de dooier door een grove zeef voeg er de mayonaise aan toe en roer goed door. Hak de eiwitten grof en snij de groene kruiden in niet al te fijne stukjes en doe dit bij het dooiermengsel. Breng alles op smaak met een beetje kerriepoeder, peper en zout.

De hoeveelheid mayonaise is persoonlijk de een vind het lekker met veel mayonaise de ander heeft de salade liever wat steviger. Pas dit dus naar smaak aan.

Laat de eieren goed afkoelen!! Zijn deze niet koud genoeg dan wordt de mayonaise vloeibaar en krijg je een lopende eiersalade wat erg knoeit met eten.

Vervang de bieslook in de eiersalade ook eens door peterselie, dille, selderij, lente-ui

Pimp je versgemaakte eiersalade eens met kleine stukjes kaas of gekookte ham

Eiersalade met mosterd

Pel de eieren en deel ze in vier parten. Leg ze in een kom met de fijngehakte bieslook en ui. Klop in een andere kom de mayonaise door elkaar met de zure room en mosterd en giet dit over het eimengsel.

Schud alles voorzichtig om, bestrooi met zout en peper naar smaak en laat eventueel afgedekt in de koelkast staan.

Je kunt de eiersalade het beste direct serveren.

Links in dit recept:
  1. scharreleieren: https://lekkertafelen.nl/special/eieren/