Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Frittata met wintergroenten

1 965

Frittata met wintergroenten – De frittata is dan misschien wel uit armoede ontstaan, deze frittata laat je zien dat het lang geen armoede meer is. Wel het ideale gerecht om restjes op te maken, en zo ook je restjes pompoen, pastinaak en andere wintergroenten. De vleesvrije frittata is bovendien nog steeds een voordelig gerecht voor het einde van de maand bijvoorbeeld. En, je restjes op. Dubbel voordeel dus en toch een heerlijke lekkernij die we je van harte aanbevelen.

Frittata met wintergroenten

Voor 4 personen

  • 7frittata wintergroenten 250 gr wintergroenten, zoals; pompoen, pastinaak, zoete aardappel
  • 8 eieren
  • een scheutje room
  • handje Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • hand platte peterselie, grof gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • zeezout
  • peper
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Maak de groenten schoon, ik schil ze niet maar dit zou je eventueel wel kunnen doen. Snijd de groenten in ongeveer even grote stukken van ongeveer 2-3 cm. Pel de rode ui en snijd ook deze in stukjes. Doe de groenten en ui in een braadslee. Leg er de knoflook tenen ongepeld bij. Bestrooi de groenten met de tijm en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en zet voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Breek de eieren in een kom en kluts ze met een garde. Voeg de Parmezaanse kaas en platte peterselie toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Haal de groenten uit de oven en verwijder de velletjes van de knoflooktenen.
Schenk het ei mengsel over de groenten en ze de braadslee terug in de oven voor 15 minuten.

Lekker met een goed stuk brood.

Smakelijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Cosetta zegt

    Een toffe idee ga ze morgen maken! Ik heb geen platte peterselie maar wel de gekrulde dat mag ik ook gebruiken? Bedankt

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer