• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt

door Connie
in Ontbijt en lunch
Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt – Het is vaak een gewoonte welk fruit je koopt, meestal liggen er standaard sinaasappel, banaan en appel op de fruitschaal. Wellicht ook nog kiwi of mandarijnen en dan houdt het vaak op. Maar er zijn zo veel meer soorten fruit, zeker in de zomer. Denk dan aan pruimen, perzik of nectarines. Ook heb je van dat heerlijke zomerse zacht fruit zoals aardbei, framboos of bosbes maar deze horen in de koelkast niet op de fruitschaal.

Overrijp fruit is echt niet nodig

Bij pruimen, perzik en nectarine heb je nogal eens dat ze sneller rijp worden dan je graag hebt. Wanneer ze te zacht beginnen te worden kun je dit fruit stoven. Dat gestoofde fruit kun je bij de yoghurt ( ontbijt of dessert ) en bij de vla of pudding geven. Bovendien is het zo ook nog een paar dagen langer houdbaar. De smaak van gestoofd fruit is ook veel intenser dan dat je fruit rauw eet.

Dit recept voor gekarameliseerde pruimen is dus niet alleen geschikt voor de overtollige pruimen maar ook voor bijvoorbeeld perzik of nectarine.

Granola; Zelfgemaakt het allerlekkerst

Granola is eigenlijk een hippe naam voor muesli. Het is een mix van granen, pitten en/of gedroogde vruchten. Het lijkt heel gezond maar let goed op want maar al te vaak is er een berg suiker aan toegevoegd. Ook de prijs van granola wil nogal eens hoog zijn.

Met een klein beetje moeite maak je zelf de lekkerste granola’s en je kan erin doen wat jij lekker vindt.

De granola die in dit recept bij de gekarameliseerde pruimen en de yoghurt gebruikt wordt is erg simpel en bevat maar een paar ingrediënten. Een ander recept voor granola vind je hier.

Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram yoghurt naar keuze
  • 6 verse rode pruimen
  • 100 gram suiker
  • 150 gram havermoutvlokken
  • 50 gram zonnebloem pitten
  • 1 eiwit
  • ½ theelepel kaneel
  • mespuntje roomboter

Bereidingswijze van dit recept

Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt maak je zo:

Neem een kommetje en doe hierin de suiker en het eiwit. Roer goed door en voeg er de havermoutvlokken en de zonnebloempitten aan toe. Verwarm een koekenpan met anti aanbak laag en rooster hier al roerende het havermoutmengsel in tot dit droog en krokant is. Voeg er de kaneel aan toe en haal van het vuur en schud de vlokken op een bord om af te koelen.

Smelt de boter in een pan en voeg er 50 gram suiker aan toe. Laat de suiker een beetje verkleuren tot licht bruin. Leg er de gewassen en de ontpitte halve pruimen met de snijkant naar onderen in. Bak deze ongeveer 3 minuten en draai ze om. Voeg 2 eetlepels water toe en laat de pruimen nog een paar minuten door stoven tot deze net gaar zijn maar wel nog stevig. Haal voorzichtig het velletje van de gekarameliseerde pruimen en laat afkoelen.

Verdeel de yoghurt over 4 glazen. Doe in ieder glas 3 halve gekarameliseerde pruimen en verdeel de siroop over de pruimen. Top af met een royale lepel granola en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - Pruimen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kruidige pruimen plaatkoek bakken
Gebak

Kruidige pruimen plaatkoek met 5 spices

Pruimenclafoutis
Gebak

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout
Taart

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout

Pruimen custard taartje
Taart

Pruimen custard taartje met een beetje pit

Pruimentijd - pruimen - seizoen
Specials

Pruimentijd. Vier het seizoen!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen