Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gezonde sandwich met peer en ham

Lekker lunchen gaat zeker lukken met deze gezonde sandwiches van peer, ham en cottage cheese. Een mooie combinatie van smaken, vers en gezond!

0 1.514

Gezonde sandwich met peer en ham – De lekkerste sandwich maak je zelf, het fijne is dat je dan zelf kan bepalen wat je er op doet. Het is een kwestie van een paar lekkere sneetjes brood roosteren en voor de vulling kiezen wat jij lekker vind. Belangrijk hierbij vind ik wel dat er iets van zoet, zout, knapperig en smeuïg inzit. Kijk maar naar de beroemde BTL club sandwich, deze bevat Bacon Tomaat en Lettuce (sla) De bacon zorgt voor het zout, de tomaat voor het zoet, de sla voor de knapperigheid een likje mayonaise zorgt voor de smeuïgheid. Het is een geweldig lekkere sandwich en dat komt echt door de perfecte combinatie van smaak en textuur.

Ik maakte een sandwich van donker brood, peer en serranoham. Hoe lekker kan gezond zijn of…. hoe gezond kan lekker zijn?

Peer in een sandwich ligt misschien niet voor de hand maar een peer heeft een lekkere makkelijke niet te uitgesproken smaak en is daar door makkelijk te combineren. De peren zijn het lekkerst als ze net rijp zijn. Gebruik ze na het aansnijden direct want ze willen nogal graag verkleuren. Ik nam nu een Conference maar mijn voorkeur gaat uit naar Doyenne du Comice deze is wat sappiger. Helaas waren deze nog niet te koop bij mijn favoriete boerderijwinkel.

Serranoham is een rauwe ham en oorspronkelijk afkomstig uit de Spaanse bergen. De rauwe ham wordt in een pekelbad met kruiden gelegd en moet daarna zo’n 9 maanden rijpen. Door het rijpen droogt de ham uit en krijgt deze zijn specifieke structuur en smaak. Deze ham combineert perfect bij peer, net als bij meloen, ook weer een echte klassieker. Heb je liever een andere gedroogde ham dat kan natuurlijk altijd. Er zijn vele soorten en smaken gedroogde hammen.

Cottage cheese, dit kaasje wordt naar mijn idee niet veel gebruikt om zijn ietwat oubollige imago , maar het is een lekker calorie arm smeerseltje om bijvoorbeeld mee te bakken of op een sandwich. Het wordt ook wel huttekase genoemd en het is een frisse kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur. Het wordt gemaakt van wrongel die uitgelekt is maar niet geperst zodat er nog resten van melkwei in blijven. Het is een calorie arm kaasje, roomkaas bijvoorbeeld bevat maar liefst 4 keer zoveel calorieën.


Gezonde sandwich met peer en ham

Voor deze gezonde sandwich met peer en ham heb je per persoon nodig:

  • 2 sneetjes liefst donker brood.
  • 1 royale eetlepel cottage cheese
  • 1 theelepel honing
  • gemalen witte peper
  • 2 flinterdunne plakjes serranoham
  • 3-4 dunne plakjes peer
  • beetje tuinkers

Rooster de sneetjes brood en laat deze afkoelen. Meng de cottage cheese met de honing en wat peper en smeer dit op het afgekoelde sneetje brood. Leg hier de ham losjes bovenop. Snij mooie dunne plakken van een peer en leg deze op de ham. Knip wat tuinkers af en strooi dit over de peer. Leg de andere snee erbovenop en snij de gezonde sandwich met peer en ham schuin door midden.

Tafel lekker!

gezonde sandwich met peer
gezonde sandwich met peer en ham

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer