Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Havermout met appel, noten en specerijen

Deze heerlijk verwarmende variant op havermoutpap is bereid met verse gember, kaneel en gepureerde banaan met een topping van noten en appel.

0 120

Havermout met appel, noten en specerijen – Havermoutpap klinkt erg saai, maar valt heel goed op te leuken, zowel qua smaak als uiterlijk. Deze heerlijk verwarmende variant op havermoutpap is bereid met verse gember, kaneel en gepureerde banaan. Als topping zijn er verse gemengde noten en appel gebruikt.

Havermout met appel, noten en specerijen

Ontbijt voor 1 persoon:

  • 2 dl gezoete plantaardige melk, ik gebruikte sojamelk
  • 45 g havermout
  • 2 cm gember
  • 2 tl kaneel
  • 1 banaan

voor de topping:

Rasp de gember, en breng samen met de melk en havermout en kaneel aan de kook. Intussen snijd je voor de topping de halve appel in stukjes en prak je de banaan vast in een kommetje.

Roer, wanneer de pap dik is, van het vuur af de geprakte banaan erdoor (zo blijven de vitamines bewaard)

Doe de pap over in een kom, garneer met de appel, de noten en wat kaneel en geniet van een heerlijk verwarmend ontbijt.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer