• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Havermout met appel, noten en specerijen

door Hedwig Adema
in Ontbijt en lunch
0
0
Havermout met appel, noten en specerijen

Havermout met appel, noten en specerijen – Havermoutpap klinkt erg saai, maar valt heel goed op te leuken, zowel qua smaak als uiterlijk. Deze heerlijk verwarmende variant op havermoutpap is gemaakt met verse gember, kaneel en gepureerde banaan. Als topping zijn er verse gemengde noten en appel gebruikt. Vers fruit speelt dus een belangrijke rol als je een ontbijt met havermout op tafel zet.

Ontbijten met vers fruit

Je kent het vast wel, je gaat naar je werk, je eet een snelle boterham en je propt nog even snel een appeltje in je tas. Waarom niet even lekker de tijd nemen voor jezelf? Neem heel even de tijd om deze havermout met appel, noten en specerijen te maken en geniet van een heerlijk ontbijt. Jouw humeur knapt er van op en je komt straks fluitend op je werk aan.

Met deze havermout werk je een halve appel en een banaan naar binnen en ook nog 35 gram vers noten. Zo’n ontbijtje levert je dan ook heel veel energie die je de rest van de dag nodig hebt. En zeg nou zelf, het ziet er toch heerlijk uit?

ontbijt en lunch met banaan

Ontbijt en lunch met banaan; Fruitig, lekker & verantwoord

Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Havermout met appel, noten en specerijen

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 dl gezoete plantaardige melk, ik gebruikte sojamelk
  • 45 g havermout
  • 2 cm gember
  • 2 tl kaneel
  • 1 banaan
  • 1/2 Kanzi-appel met schil
  • 35 g gemengde verse noten
  • kaneel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je havermout met appel, noten en specerijen:

Rasp de gember. Breng samen met de melk en havermout en kaneel aan de kook. Intussen snijd je voor de topping de halve appel in stukjes en prak je de banaan vast in een kommetje.

Roer, wanneer de pap dik is, van het vuur af de geprakte banaan erdoor (zo blijven de vitamines bewaard)

Doe de pap over in een kom, garneer met de appel, de noten en wat kaneel.

Serveer de havermout met appel, noten en specerijen direct en geniet van een heerlijk verwarmend ontbijt.

Tafel lekker !!

Tags: FruitHavermoutNoten
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Panini met brie en gebakken appel
Ontbijt en lunch

Panini met brie en gebakken appel

Broccoli soufflé
Ontbijt en lunch

Broccoli soufflé

Griekse kip gyros
Ontbijt en lunch

Griekse kip gyros met zelfgemaakt pita broodje

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel recept
Ontbijt en lunch

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Salade wraps
Ontbijt en lunch

Salade wraps met een royale Thaise vulling

Perzik abrikoos smoothie
Drankjes

Perzik abrikoos smoothie

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

Bramenjam.
Ontbijt en lunch

Bramenjam zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen