Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Met een zak vol hazelnoten in huis zelf hazelnootpasta maken. Dat werd een verrassing op mijn boterham, zo lekker at ik hazelnootpasta nog niet eerder.

2 2.297

Hazelnootpasta; de homemade Nutella – Hhmm doe eens je ogen dicht en stel je voor…. warme witte broodjes, net uit de oven en daarop dan een flink lik hazelnootpasta. Dat is toch het ultieme genot voor bij een lekker ontbijt op een luie zondagochtend. Oké ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken maar ik denk dat er samen met mij meerdere zijn die hiervan echt kunnen genieten.

Met een zak vol hazelnoten in de kast besloot ik deze keer mijn hazelnootpasta zelf te maken en wat was ik blij verrast toen ik deze zelfgemaakte pasta vanuit het potje op mijn boterham smeerde, zo lekker at ik hem nog niet eerder.

Kokosolie voor een extra kokossmaak

Door hazelnootpasta te maken met kokosolie geef je een zelfgemaakte hazelnootpasta een lichte kokossmaak mee. Een zeer aangename toevoeging! Houd je echter niet van de smaak van kokos kies dan voor een andere plantaardige olie.

Je kunt kiezen voor blanke hazelnoten, bij deze hazelnoten is het schilletje al verwijderd. Het verwijderen van het schilletje gaat echter relatief gemakkelijk en hazelnoten met schil zijn meestal goedkoper.

Het verwijderen van de schilletjes doe je zo:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreidt de hazelnoten over de bakplaat en plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven. Haal de noten na 10 minuten uit de oven en doe ze in een theedoek. Vouw de theedoek dicht en schudt flink met de theedoek. Vouw de theedoek weer open en je zult zien dat (de meeste) schilletjes netjes zijn losgelaten. Bijkomend voordeel is dat de hazelnoten al licht geroosterd zijn en daardoor meer smaak hebben.

Hazelnootpasta

Voor een potje van 250 ml

 • 200 gram hazelnoten
 • 20 gram cacao
 • 80 gram poedersuiker
 • 35 gram gesmolten kokosolie
 • snuf zout
 • 1 tl vanille essence (optioneel)

 

Doe de hazelnoten in een keukenmachine en laat deze zeker 6 minuten draaien. De hazelnoten zullen langzaamaan veranderen in een hazelnootpasta.

Doe bij deze hazelnootpasta de cacao, de (kokos)olie, de poedersuiker, het zout en eventueel de vanille essence. Mix het geheel nog even door en schep de hazelnootpasta over in een schoon potje.

Deze hazelnootpasta is in een goed afgesloten pot zeker 2 weken houdbaar. Bewaar je de pasta in de koelkast houd er dan rekening mee dat de pasta iets hard wordt, eventueel kun je hem 10 seconde (niet langer dan wordt het te vloeibaar) in de magnetron verwarmen om de pasta makkelijker smeerbaar te maken.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Eva zegt

  Tips om het langer houdbaar te maken?

  1. Redactie zegt

   Lekker eten moet je niet bewaren Eva 😉 Maar dit is redelijk lang houdbaar toch?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer