- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Hot sandwich feta met gegrilde paprika

Hot sandwich feta met gegrilde paprika – Hot sandwich of tosti, what’s in a name? Bij tosti denk ik persoonlijk al gauw aan de alom vertrouwde Goudse kaas en een plakje gekookte ham of salami. Heerlijk hoor, niks mis mee maar soms heb ik graag wat meer avontuur op mijn bord en dan denk ik aan een hot sandwich.

Feta

Feta is een wit zacht kaasje dat in blokken wordt geperst en bewaard wordt in een zoutoplossing. De kaas heeft dan ook een ietwat zoutige smaak. De echte feta is gemaakt van geiten- of schapenmelk. Je ziet steeds vaker ook ‘feta’ van koemelk, al is dit geen echte feta. Het mag dan ook niet de naam feta dragen en vaak zie je dan witte kaas of iets in die geest op de verpakking staan.

Feta wordt meestal gegeten in een salade maar steeds vaker zie je deze witte kaas ook op andere manieren op tafel verschijnen. Ook in een hot sandwich is deze kaas erg lekker. Ik koop de feta bij de Turkse winkel, deze is zoveel lekkerder dan die vacuüm verpakte stukken uit de supermarkt. Feta is er in vele soorten.

Gegrilde paprika

Je kan paprika’s prima zelf grillen door ze zwart te blakeren in de oven en ze daarna in een afgesloten zak af te laten koelen. Wanneer de paprika’s koud zijn kun je er makkelijk het zwarte velletje vanaf peuteren. Maar soms wil ik die ietwat zure smaak van gegrilde paprika uit een pot, en eerlijk is eerlijk het is stukken sneller. Soms mag je voor het gemak kiezen zeker als de smaak ervan goed is.

Hot sandwich feta met gegrilde paprika

Lunchgerecht[1] voor 4 sandwiches[2]

Leg 4 sneetjes brood naast elkaar en verkruimel er de helft van de feta overheen. Beleg met paprika en komkommer en maal er wat peper overheen. Verkruimel de rest van de feta erover en sluit af met een snee brood en druk goed aan.

Verhit een tosti ijzer en bak de sandwiches mooi knapperig en warm. Snij de sandwich feta diagonaal door en serveer direct.

Tafel lekker!

Links in dit artikel
  1. Lunchgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/ontbijt-en-lunch/
  2. sandwiches: https://lekkertafelen.nl/special/sandwich/
  3. feta: https://lekkertafelen.nl/special/feta/
  4. gegrilde paprika: https://lekkertafelen.nl/kookschool/gegrilde-paprika/