Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hot smokey chicken tortilla; Smaakvol en homemade lunchen

Huis gebakken tortilla’s gevuld met een pittig, rokerige kipfilet van de barbecue. Oftewel Hot Smokey chicken tortilla. Daar eet je je vingers bij op.

0 717

Hot smokey chicken tortilla – Huis gebakken tortilla’s gevuld met een pittig, rokerige kipfilet van de barbecue. Tortilla’s zijn heerlijk makkelijke, neutraal smakende pannenkoeken. Ze zijn zowel warm als koud erg lekker. Wij aten deze vandaag warm met kipfilet van de barbecue, maar geen nood je kan ze ook gewoon in de pan bakken. De tortilla’s had ik zelf gebakken met dit recept. De kipfilet had ik een nachtje laten marineren om de smaak goed tot zijn recht te laten komen. Erbij een lekker pittige guacamole en wat salade en je hebt een heerlijke maaltijd.

Gerookt paprika poeder

Gerookt paprika poeder ook wel bekend als pimenton is te koop in een milde en pittige versie. Deze paprika poeder geeft een extra smaakdimensie aan je gerechten door de specifieke rooksmaak. Je vind gerookt paprika poeder bij de beter gesorteerde supermarkten, ze zitten vaak in een super leuk blikje.


Kip marineren en grillen

  • 4 halve kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels gerookt paprika poeder
  • rasp van een halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Snij de halve kipfilet nogmaals in de lengte doormidden zodat je lange repen krijgt. Pers de knoflook uit boven een kommetje, snij de rode peper ragfijn. Rasp de schil van een halve citroen maar zorg ervoor dat je er niet het witte gedeelte bij hebt, deze smaakt namelijk bitter. Meng alles met de olie en de paprikapoeder en besmeer er de kipfilets mee. Doe de kipfilets in een afsluitbare bak of zak en leg deze minimaal 6 uur koel weg.

Laat de kipfilet een kwartiertje op kamertemperatuur komen en bak deze in de pan of op de BBQ in ongeveer een kwartiertje gaar.

Guacamole

  • 2 avocado’s
  • 3 kleine tomaten
  • 1-2 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • snuif zout naar smaak
  • rood pepertje

Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak dit met een vork fijn. Snij het rode pepertje ragfijn en pers de knoflook. Meng dit samen met de citroensap en wat zout door de avocado. Snij de tomaat in  partjes en haal de pitjes eruit. Snij het vlees in stukjes en meng met de avocado.

Hot smokey chicken tortilla; Samenstellen

Neem per persoon 2 tortilla’s

Verwarm de tortilla’s en doe er een royale lepel guacamole op. Snij een reep kipfilet in plakjes en leg dit op de guacamole. Rol de tortilla op en serveer de Hot Smokey chicken tortilla met een gemengde salade

Tafel lekker!

Hot smokey chicken tortilla
Hot smokey chicken tortilla

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer