• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

door Connie Derks
in Ontbijt en lunch
0
0
Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto – Een heerlijk kruidig broodje wat je ook als tosti kunt serveren.

Focaccia

Een Italiaanse bol of focaccia kun je bij de meeste bakkers wel kopen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf focaccia te bakken en deze in parten te snijden en dan te vullen. Zelf gebakken brood is natuurlijk het allerlekkerste, maar niet iedereen heeft er tijd voor. Vaak worden er broodjes gegeten om net iets makkelijker klaar te zijn met de maaltijd. Maar heb je eens de tijd dan is het zeker de moeite waard om eens zelf een focaccia te bakken.

Pesto

Pesto is een smeersel gemaakt van basilicum, pijnboompitten, Parmezaan en olie. Ook hier geldt: zelfgemaakt is het allerlekkerste. Als je dan toch een pesto koopt kun je beter die van de versafdeling nemen in plaats van die uit een glazen potje. Wil je de pesto zelf maken, dan hebben we hier een goed recept voor je.

Warm of koud

Dit Italiaans getinte broodje is vooral in de zomer erg lekker en fris van smaak. Als het wat kouder is, kun je het ook serveren als een luxe tosti. Heerlijk met die lange draden mozzarella. Ik had toevallig van die kleine bolletjes in huis, maar een gewone bol die je in plakken snijdt, is prettiger in gebruik. Tip: Het is erg lekker om er ook een of twee plakken gesneden vleeswaren zoals Serranoham of salami aan toe te voegen. Het geeft het broodje net wat meer pit. Wil je het vegetarisch houden? Dan laat je de vleeswaren gewoon weg.

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

Porties: 1 broodje
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 stuk focaccia of Italiaanse bol
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 tomaat in plakken
  • 1/2 bol mozzarella in dunne plakken
  • serranoham of salami (optioneel)
  • een paar verse blaadjes basilicum

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto:

Snij het brood open en besmeer de beide binnenkanten dun met de pesto. Beleg met de tomaat en de mozzarella. Scheur het basilicum in stukjes en steek deze er op plaatsen tussen. Leg de vleeswaren erop en sluit het broodje. Verwarm het gevulde broodje in een contactgrill of eet het koud op.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Mozzarella
DeelPin118Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

roerei met champignons
Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

roerei met kaas
Ontbijt en lunch

Roerei met kaas op toast

Het perfecte roerei maken
Ontbijt en lunch

Het perfecte roerei maken

Broodje rosbief
Ontbijt en lunch

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta
Ontbijt en lunch

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Ontbijt en lunch

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Zo eet je meer groenten
Ontbijt en lunch

Clubsandwich met Chinese kool en kip – Zo eet je meer groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen