Kwark met vers fruit in een flensje – Een dun flensje gevuld met frisse kwark en het lekkerste vers fruit van het seizoen. Een heerlijk luxe ontbijt wat ook nog eens redelijk verstandig is.
Kwark ideaal als ontbijt
Ontbijt het wordt nogal eens overgeslagen terwijl het toch een belangrijk eetmoment is. Wanneer je goed ontbijt helpt het je gezond de dag door te komen en het snoepen en snaaien in de hand te houden. Zeker als je voldoende eiwitten eet, houdt je lang een verzadigd gevoel. Kwark bevat als geen ander zuivelproduct lekker veel eiwitten en is dus een verstandige keuze.
Luxe met verstand
Nu hebben we de verstandige keuze van kwark al benoemd, maar je oog en smaakpapillen willen ook wel eens verwend worden met een beetje extra luxe. Daarom bakken we flinterdunne flensjes omdat we niet al te zwaar willen ontbijten. De flensjes vullen we met een paar flinke scheppen kwark en het lekkerste fruit van het seizoen wat je kunt vinden. Zo begin je de dag met een heerlijk luxe, maar ook nog gezond ontbijt.
Kwark, welke neem je?
Er zijn vele soorten kwark. Vol, halfvol, mager, mild, of met vele smaakjes. Welke kwark je neemt, is aan jou. Kwark zonder toevoegingen is de beste keuze maar een smaakje kan soms ook verleidelijk zijn. Je zou er ook voor kunnen kiezen om er zelf je smaakje aan toe te voegen door een beetje citroensap, sinaasappelsap en/of honing aan toe te voegen.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Kwark met vers fruit in een flensje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gr bloem
- 250 ml melk
- 15 gr suiker
- 2 eieren
- 400 gr kwark
- 1 el citroensap
- 1 el honing of meer
- 400 gr gemengd vers fruit naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kwark met vers fruit in een flensje:
Meng de bloem met de suiker ,de eieren en de helft van de melk en roer tot een glad beslag. Voeg er nu de rest van de melk aan toe met een klein snufje zout. (Uit dit recept haal je 6 flensjes) Bak de flensjes in een pan met teflonlaag of in een klein beetje boter. De flensjes moeten zeer dun zijn. Je kunt de flensjes zowel warm als koud serveren.
Roer de kwark los met het citroensap en de honing en was het fruit. Schep een paar lepels kwark op de onderste helft van je flensje en verdeel er het verse fruit overheen en vouw het flensje dubbel.
Tafel lekker !!