• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Kwark met vers fruit in een flensje

Connie Derks door Connie Derks
in Ontbijt en lunch
0
0
Kwark met vers fruit in een flensje

Kwark met vers fruit in een flensje – Een dun flensje gevuld met frisse kwark en het lekkerste vers fruit van het seizoen. Een heerlijk luxe ontbijt wat ook nog eens redelijk verstandig is. 

Kwark ideaal als ontbijt 

Ontbijt het wordt nogal eens overgeslagen terwijl het toch een belangrijk eetmoment is. Wanneer je goed ontbijt helpt het je gezond de dag door te komen en het snoepen en snaaien in de hand te houden. Zeker als je voldoende eiwitten eet, houdt je lang een verzadigd gevoel. Kwark bevat als geen ander zuivelproduct lekker veel eiwitten en is dus een verstandige keuze. 

Luxe met verstand

Nu hebben we de verstandige keuze van kwark al benoemd, maar je oog en smaakpapillen willen ook wel eens verwend worden met een beetje extra luxe. Daarom bakken we flinterdunne flensjes omdat we niet al te zwaar willen ontbijten. De flensjes vullen we met een paar flinke scheppen kwark en het lekkerste fruit van het seizoen wat je kunt vinden. Zo begin je de dag met een heerlijk luxe, maar ook nog gezond ontbijt. 

Kwark, welke neem je?

Er zijn vele soorten kwark. Vol, halfvol, mager, mild, of met vele smaakjes. Welke kwark je neemt, is aan jou. Kwark zonder toevoegingen is de beste keuze maar een smaakje kan soms ook verleidelijk zijn. Je zou er ook voor kunnen kiezen om er zelf je smaakje aan toe te voegen door een beetje citroensap, sinaasappelsap en/of honing aan toe te voegen.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Kwark met vers fruit in een flensje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 15 gr suiker
  • 2 eieren
  • 400 gr kwark
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing of meer
  • 400 gr gemengd vers fruit naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kwark met vers fruit in een flensje:

Meng de bloem met de suiker ,de eieren en de helft van de melk en roer tot een glad beslag. Voeg er nu de rest van de melk aan toe met een klein snufje zout. (Uit dit recept haal je 6 flensjes) Bak de flensjes in een pan met teflonlaag of in een klein beetje boter. De flensjes moeten zeer dun zijn. Je kunt de flensjes zowel warm als koud serveren.

Roer de kwark los met het citroensap en de honing en was het fruit. Schep een paar lepels kwark op de onderste helft van je flensje en verdeel er het verse fruit overheen en vouw het flensje dubbel. 

Tafel lekker !!

Tags: Zuivel
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zoete crostini met zomerfruit
Ontbijt en lunch

Zoete crostini met zomerfruit

Uitsmijter
Ontbijt en lunch

Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

Pannenkoek met aardbei
Ontbijt en lunch

Aardbei pannenkoek

Zeeuwse bolussen
Ontbijt en lunch

Zeeuwse bolussen; zoet en plakkerig lekker

Meloen met ham op brood.
Ontbijt en lunch

Meloen met ham op brood

Meloen smoothie
Ontbijt en lunch

Meloen smoothie of een zomerse cocktail

Hartige broodschotel met raapsteeltjes
Ontbijt en lunch

Hartige broodschotel met raapsteeltjes

Bananenbrood met chocolade
Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen