Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mini omeletjes uit een cupcakevorm in diverse smaken

Mini omeletjes uit een cupcakevorm met verschillende verse vullingen van vlees, groenten en kaas. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.

0 5.674

Mini omeletjes – Een eitje bij het ontbijt of de brunch wordt meestal wel door groot en klein gewaardeerd. Erg leuk om eens te variëren zijn kleine omeletjes die je bakt in een muffin bakvorm. Zo heb je in een handomdraai verschillende omeletjes en zo is er voor iedereen wel iets wat hij of zij lekker vindt. En niet onbelangrijk het staat ook nog eens gezellig en lekker op je ontbijt of brunch tafel. Ook is het erg leuk om met je kinderen te doen die vinden het vaak geweldig om te mogen helpen in de keuken. Niet alle kinderen zullen zelf hun groenten en vlees kunnen of mogen snijden maar de vulling uitkiezen en in het vormpje doen kunnen zelfs de allerkleinste. Ik geef hier een paar suggesties, maar je kan er eigenlijk bijna alles in verwerken wat je zelf lekker vindt. Let er alleen op dat het niet te zwaar wordt en dat je de ingrediënten die neiging tot plakken hebben niet onderaan in de vorm legt.

Omeletjes in cupcakevorm (1)


Mini omeletjes uit een cupcakevorm

Omeletjes in cupcakevorm (2)voor de basis:

  • 8 eieren
  • 75 ml slagroom
  • peper / zout
  • roomboter

voor de vulling:

  • gerookte kip – prei – taugé
  • geitenkaas – rucola – pijnboompitjes
  • gebakken bacon – tomaat – geraspte kaas

Neem voor de vulling van 4 cupcakes steeds ongeveer 50 gram van ieder en snijd dit in kleine stukjes maar zo dat het wel nog herkenbaar blijft.

Omeletjes in cupcakevorm (3)

Klop de eieren los met peper, zout en slagroom. Smeer een muffin bakvorm royaal in met roomboter. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Voor de gerookte kip omelet doe eerst de prei dan de taugé en als laatste de gerookte kip in een ingevet vormpje.

Voor de geitenkaas omelet begin je met de rucola dan de kaas en als laatste de pijnboompitjes.

Voor de bacon variant eerst de bacon dan de tomaat en als laatste geraspte kaas.

Wanneer de vulling in de vormen zit verdeel je voorzichtig het geklopte ei erover. Zorg dat de vormpjes niet meer dan ¾ vol zitten want omeletjes komen met bakken nog omhoog.

Bak de mini omeletjes 25 -30 minuten en haal ze direct uit de vorm. Dit gaat het makkelijkste met een siliconen spatel.

Tafel lekker !

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer