Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Muffin met bosbes en banaan

Niets mis met een boterham met kaas, maar ook bij het ontbijt kun je verrassen. Zet deze muffin met bosbes en banaan eens op de ontbijttafel.

Muffin met bosbes en banaan – Een muffin is eigenlijk gewoonweg een heel veelzijdige lekkernij, je kunt hem volstoppen met allerlei zoetigheden, maar tegelijkertijd kun je er ook voor kiezen om andere ingrediënten te gebruiken, zoals fruit, en er op die manier iets lekkers voor bij het ontbijt van te maken of een gezellige high-tea aanvullen met deze heerlijke muffin.

De bosbes

De bosbes is natuurlijk vers geplukt het allerlekkerst, het is dan ook zo leuk om, uitgerust met een emmertje, het bos in te gaan en ‘s avonds met een mooie beloning (een emmer vol bessen) thuis te komen. Helaas heeft de bosbes maar een kort seizoen waarin ze te vinden zijn, juli en augustus. Maar als je dan toch in het bos bent en je hebt een emmer vol dan is er vast voldoende over om lekker in te vriezen. Heerlijk als je in de winter wel wat extra vitamientjes kunt gebruiken, dan heb je je diepvries al gevuld met heel veel van deze vitamientjes en kom je de winter wel door.

Bij het invriezen van de bosbes moet je er rekening mee houden dat de bosbes een heel kwetsbaar vruchtje is, Als je ze wast voor het invriezen zorg dan dat ze ook goed gedroogd zijn, natuurlijk kun je ze ook ongewassen invriezen vergeet dan alleen niet ze voor gebruik nog even te wassen. Of leg ze op een bakplaat los van elkaar in de vriezer, zijn ze eenmaal bevroren dan kun je ze bij elkaar in een doosje of zakje doen.

Ik haalde mijn winst van de afgelopen zomer uit de vriezer om deze heerlijke muffin van te maken.

Muffin met bosbes en banaan

Benodigdheden voor 6 muffins

Voor het beslag

  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bakzout
  • snuf zout
  • 40 gam suiker
  • 1,5 rijpe banaan
  • 1 geklopt ei
  • 3 el olie
  • 100 gram bosbessen

Voor de crumble

  • 20 gram bruine suiker
  • 40 gram bloem
  • snuf kaneel
  • 20 gram koude boter

Extra

  • papieren cupcake/muffin vormpjes
  • cupcake/muffin bakvorm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de papieren vormpjes over de bakvorm en smeer de bovenkant van de bakvorm licht in met wat olie.

Mix in één kom de bloem, de bakpoeder, het bakzout, het zout en de suiker door elkaar. Prak de banaan goed fijn en meng deze in een andere kom met de olie en het ei.

Meng het bananenmengsel nu met de bloem en schep een paar keer flink door tot alles goed met elkaar is vermengd en schep als  laatste de bosbessen er voorzichtig doorheen.

Verdeel het deeg over de papieren vormpjes, vul deze tot ongeveer 3/4.

Kneed met de vingers de bruine suiker, de bloem, de kaneel en de boter tot kruimels en verdeel dit over de muffins.

Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de muffin met bosbes en banaan af in 20 minuten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.