Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Omelet met aardpeer; lekker stevig ontbijten

Kies jij voor een licht ontbijtje of juist voor een lekker stevig ontbijt ? Ga jij voor de laatste optie dan is deze omelet met aardpeer een echte aanrader.

0 1.046

Omelet met aardpeer; lekker stevig ontbijten – Tegenwoordig heb ik het idee dat er of niet ontbeten wordt of dat we kiezen voor een ontbijt waar we de hele dag op kunnen teren. Kies jij voor de laatste optie dan is deze omelet een hele goede en lekkere keus.

Aardpeer

Aardappel aan een stevige omelet toevoegen doen we wel vaker, voor de verandering voeg ik daarom deze keer aardpeer toe. Door hem eerst te koken krijgt de aardpeer een licht zoete, nootachtige smaak, met het zoute van de pancetta vormt dit een zeer smakelijke combinatie. Voeg er nog een (zoet-zuur) augurkje aan toe en je weet zeker dat jij er de hele dag tegen kan.

Omelet met aardpeer; lekker stevig ontbijten

Ontbijtgerecht voor 4 personen

  • 500 gram aardpeer
  • 1 ui
  • 8 plakken pancetta
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • 2 eetlepels boter / olie om te bakken

Ik koos ervoor om voor een ieder een aparte omelet te bakken en deelde de ingrediënten voor dus door vier. Je kunt echter ook één grote omelet bakken en deze in punten verdelen.

Spoel de aardpeer onder de kraan goed schoon. Doe ze met ruim water in een pan en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Checken of aardpeer gaar is doe je hetzelfde als met aardappels met een scherp mes prik je in de aardpeer.

Schil de ui en snipper deze fijn. Snijd de plakken pancetta ook in kleine stukjes. Giet de aardpeer als ze gaar is af en snijd deze in dunne plakjes. Verwarm de boter of olie in een pan en bak hierin de ui glazig. Doe vervolgens de pancetta en de aardpeer erbij en bak deze even mee. Breng het geheel op smaak met het paprikapoeder en eventueel zout en peper. Klop de eieren los en schenk deze in de pan. Dek de pan af met een deksel en laat het ei zo stollen. Laat de omelet uit de pan glijden en bestrooi met de peterselie.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer