- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Omelet met spinazie – Een grote omelet, royaal gevuld met spinazie,zalm en kaas. Een volledige en zeer snelle maaltijd voor de mensen die een koolhydraat arm dieet volgen. Serveer er wat lekker brood bij en je hele gezin kan er van mee eten. Deze omelet is voor 2 personen als diner en voor 4 als lunch.

Eieren, spinazie en zalm een gouden combinatie. Je kan met deze ingrediënten steeds zeer verschillende gerechten maken. Je verwerkt ze in een pasta, een ovenschotel of zoals nu in een omelet. Heerlijk voedzaam door de goede vetten en eiwitten die er royaal inzitten. Zowel warm als koud erg smakelijk. Het restje nam ik mee naar mijn werk en at het koud op met een lekkere snee brood erbij. Je zou er zelfs kleine stukjes van kunnen snijden en het kunnen serveren bij de borrel.

Super snelle omelet met variaties

Ben je niet zo weg van zalm? Neem dan gekookte ham in grove stukken gesneden. Ben je vegetariër of vind je geitenkaas gewoon erg lekker, maak hem dan eens met geitenkaas en walnoten.
Met het basisrecept kun je dus lekker variëren. Vul hem met wat je net in je koelkast hebt liggen of waar je trek in hebt. Zo is een gezonde maaltijd koken voor iedereen weg gelegd. Want het smoesje geen tijd gaat hier niet op. Naar de snackbar rijden duurt langer.


Omelet met spinazie, zalm en kaas

Maaltijd omelet voor 2 personen

vulling

Zo maak je de omelet met spinazie:

Klop de eieren los met de crème fraîche, iets zout en peper. Verwarm een koekenpan van 25-30 cm en laat hierin de gewassen spinazie iets slinken. Haal de spinazie uit de pan en laat indien nodig uitlekken. Verdeel de zalm in grove vlokken. Veeg de pan schoon en rooster hierin de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zien. Let op want deze branden zeer snel aan. Haal ze uit de pan zodra ze de goede kleur hebben. Verwarm er een klein beetje olijfolie in dezelfde pan. Schenk het eimengsel erin en verdeel direct de spinazie en de zalm over het ei voordat het begint te stollen. Rasp de kaas erover en doe een passende deksel op de pan. Laat dit op een zacht vuurtje in ongeveer 10 minuten stollen. Haal de deksel van de pan en strooi er de pijnboompitjes en wat zout en peper naar smaak overheen. Schuif de omelet met spinazie op een groot bord en verdeel in stukken.

Links in dit recept:
  1. eieren: https://lekkertafelen.nl/special/eieren/
  2. spinazie: https://lekkertafelen.nl/special/spinazie/
  3. warm gerookte zalm: https://lekkertafelen.nl/special/gerookte-zalm/