Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ontbijten met grapefruit; Start je dag gezond

Grapefruit is super gezond en een heerlijke start van de dag. Laat je eens verleiden om te ontbijten met grapefruit. Snel klaar en een echte energieboost om je dag fris te starten.

0 1.125

Ontbijten met grapefruit; Start je dag gezond – Ontbijten, dat willen we tegenwoordig allemaal vooral heel snel. De keren dat we het wat uitgebreider doen persen we er een sinaasappel bij. Want eerlijk is eerlijk, iedereen wordt blij van een heerlijk glas vers geperste jus d’ orange. Maar er is meer citrus dan alleen sinaasappelen en ook dat andere citrusfruit kun je persen. Waarom dan niet eens een grapefruit bij het ontbijt.

Verwen jezelf eens met dit heerlijke ontbijt. Een blender en een citruspers doen het werk, en het smeren van een boterham is echt evenveel werk.

Ontbijten met grapefruit

  • 4 rode grapefruits
  • 1 banaan
  • 150 gram yoghurt
  • 2 eetlepels havermoutvlokken
  • 6 ijsblokjes

Pers 1 a 2 rode grapefruits uit zodat je aan 100 ml. sap komt. Verwijder de schil van de andere grapefruits en snijd deze in partjes. Doe de stukjes grapefruit, banaan, grapefruitsap, havermoutvlokken en yoghurt in een blender en mix het heel fijn. Voeg dan de ijsblokjes toe en mix nogmaals tot het ijs gecrushed is.

Versier met een partje grapefruit, wat verse munt en bosbessen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer