Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Panini met brie en gebakken appel

Lunchen was nog nooit zo lekker! Een panini met brie en gebakken appel. Uiteraard wat sla en een huisgemaakte honing mosterdsaus. Tafel lekker!

0 1.689

Panini met brie en gebakken appel – Panini is een algemene benaming voor sneetjes brood of broodjes verwarmt in een contact grill, deze grill wordt ook wel Panini grill genoemd. Wanneer we over een Panini broodje spreken wordt er meestal een iets zachter stokbroodje bedoeld van ongeveer 20-25 cm. Heb je geen contactgrill? Een oven of een tosti-ijzer volstaan ook.

Brie en appels

Brie en appels zijn een klassiek duo vaak worden er noten en dan vooral walnoten bij geserveerd. Dit klassieke duo gaan we in een Panini stoppen. Samen met wat rucola en een licht pittige honing mosterdsaus. De gebakken appel is goed voor de dagelijkse hoeveelheid groente/fruit en ook nog eens lekker fris van smaak.

Honing mosterdsaus

Je kan natuurlijk een kant en klare saus nemen maar in een paar tellen heb je deze saus ook zelf gemaakt. De meeste hebben de ingrediënten al standaard in huis, namelijk mosterd, honing en mayonaise. Even mengen en klaar. Heb je de saus liever iets dunner dan doe je er gewoon wat water bij.

  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
Panini met brie en gebakken appel
Panini met brie en gebakken appel

Panini met brie en gebakken appel

  • 4 kleine stokbroodjes
  • 300 gram brie
  • 2 appels (jonagold)
  • Klontje boter
  • Rucola
  • Honing mosterdsaus
  • Handje cashewnootjes

Snij de appel in parten en dan in plakjes. Verwarm een koekenpan met de boter en bak hierin de appel net gaar. Snij de broodjes open en besmeer ze met honing mosterdsaus. Leg er wat blaadjes rucola op en beleg de broodjes met 1 laagje gebakken appel. Snij plakken van de brie en leg deze op de appel. Strooi er wat stukjes cashewnoten overheen en klap het broodje dicht en druk goed aan. Laat de Panini met brie en gebakken appel in een contactgril of in een oven heet en knapperig worden. Serveer met wat rucola aangemaakt met honing mosterdsaus en de rest van de gebakken appel.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer