- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Perzik abrikoos smoothie

Perzik abrikoos smoothie – Perzik en abrikoos is een mooie zomerse combinatie voor een smoothie[1]. Niet de meest voor de hand liggende combinatie overigens. Veelal denk je eerst aan ingrediënten als aardbei en banaan maar er is zoveel meer, juist in de zomermaanden. Perziken en abrikozen zijn steenvruchten en worden meestal lekker uit het vuistje weg gehapt. Combineer deze twee smaken tot een heerlijk verfrissende smoothie en je hebt gelijk je vitamines binnen. Niet iedereen is dol op het fluweelachtige velletje van de perzik en de abrikoos. Gebruik je ze in een smoothie dan laat je het velletje lekker zitten, het wordt helemaal fijn gemalen en je proeft er niets meer van terug. Serveer de smoothie als gezond tussendoortje of lichte lunch. Ideaal voor kinderen die moeilijk fruit eten. De smoothie zullen ze waarderen en zo komen ze ongemerkt toch aan de benodigde hoeveelheid fruit.


Abrikozen; vers maar kort verkrijgbaar

De abrikoos is een steenvrucht met een fluweelachtig eetbaar velletje. Meestal komen de abrikozen die hier verkrijgbaar zijn uit Griekenland of Frankrijk. Steeds vaker zie je nu ook abrikozen uit Nederland. De oogst van de Nederlandse abrikoos is nogal wisselend door het klimaat, daardoor is het aanbod niet altijd even groot. Het meest zie je de abrikoos gedroogd of ingeblikt, de verse abrikoos is maar kort verkrijgbaar. Dus geniet ervan als ze er zijn. Je kan de vrucht ook schoonmaken en in parten invriezen, erg makkelijk om heerlijke ijskoude smoothie’s van maken.
Goed om te weten, de abrikoos is een goede bron van calcium, fosfor en ijzer en bèta-caroteen dus nog meer redenen om eens verse abrikozen te kopen.

Perzik abrikoos smoothie

Eenvoudig en gezond

Voor ongeveer 4 glazen heb je nodig:

Was en snij de perziken en abrikozen in stukken. Doe ze samen met de sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan in de blender en blender ze helemaal fijn tot een smeuïge massa. Doe de yoghurt erbij en blender die er heel kort door, blender je de yoghurt er te lang doorheen dan wordt de smoothie dun. Schenk over in glazen en geniet.

Tafel lekker

Links in dit artikel:
  1. smoothie: https://lekkertafelen.nl/special/smoothie/
  2. perziken: https://lekkertafelen.nl/special/perzik/
  3. abrikozen: https://lekkertafelen.nl/special/abrikozen/