Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pompoen havermout wafels – Gezond ontbijten in de herfst

Met een puree van pompoen kun je heel veel kanten op. Zo maakte ik deze pompoen havermout wafels voor een heerlijk gezond herfstontbijt.

0 7.594

Pompoen havermout wafels – Lekker tafelen op de gezonde toer! Nou zijn we meestal wel gezond bezig bij lekker tafelen maar als er gebakken wordt dan is het vaak een iets ander verhaal. Maar ook wij hebben wel eens last van de vakantie kilo’s . En aangezien wij van lekker tafelen houden, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven die goed vullen, gezond voor je zijn en ook nog eens erg lekker. Zo lekker dat je de suiker en de boter niet eens mist.

Wafels als ontbijt

In Nederland eten we ze bij de koffie en Amerika worden ze als ontbijt gegeten! Wij Nederlanders houden het vaak bij een boterham met kaas. Niks mis mee en zeker gezonder dan al die zoete cereals muffins en wafels maar er zijn ook gezonde alternatieven voor al die zoetigheid zoals deze wafels. Wanneer je het beslag een dag van tevoren maakt hoef je s’morgens alleen je wafelijzer maar te verwarmen en je wafels te bakken , erg lekker moet ik zeggen en ze vullen goed. Eet je ze liever bij een kopje koffie of thee dan kan dat ook. Je hebt dan een verantwoord tussendoortje wat de honger weer even op afstand houdt.

Pompoen puree

In vele landen verkopen ze pompoen puree in blikjes. Nu heb ik deze nog niet kunnen ontdekken maar pompoen puree maak je ook erg makkelijk zelf. Het is een kwestie van pompoen in stukken snijden, en in een beetje water gaar koken. Schillen in niet nodig want als de pompoen gaar is is de schil ook zacht en kun je de pompoen met de staafmixer of in de blender helemaal tot moes pureren. Wanneer je deze in de blender doet laat de pompoen dan eerst iets afkoelen. Zelf kook ik 2 pompoenen tot moes en verwarm deze daarna even goed door. Let hierbij wel op want het kan erg spatten. De hete puree doe ik in schone jam potjes en draai deze goed dicht. Door de hitte zullen de potjes vacuüm trekken en zo kun je de pompoen puree bewaren. Erg makkelijk om te gebruiken voor o.a. onderstaande wafels maar ook voor een heerlijke pompoen ovenschotel of een heuse pompoen cake.

Pompoen havermout wafels

Pompoen havermout wafelsRecept voor 8 wafels:

  • 125 gram havermout
  • 250 gram pompoen
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden of kaneel
  • 1 theelepel vanillesuiker [optioneel]
  • snufje zout

Kook voor de pompoen puree 250 gram in stukken gesneden pompoen in een beetje water gaar en laat afkoelen. Doe de ingrediënten in een kom en maak er met de staafmixer een egale emulsie van. Wanneer je een blender hebt kun je ook alles in de blender mengen tot een egaal geheel. Laat het mengsel het liefst een uurtje koel staan zodat het beslag iets op kan stijven. Verhit het wafelijzer en bak er de wafels mee. Serveer de pompoen havermout wafels met ahorn siroop en wat gehakte noten.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer