• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Rabarberjam met frambozen en lavendel

door Redactie
in Ontbijt en lunch
0
0
rabarberjam

Rabarberjam met frambozen en lavendel – Maak je unieke jam voor op de ontbijttafel.

Jam is overal verkrijgbaar en talloze mensen genieten van een boterham of beschuitje met jam in de ochtend. Op menig ontbijttafel is de pot jam te vinden. Hoe leuk is het als daar jouw eigen jam staat? Je kunt dan wat fruit in een pan gooien met wat geleisuiker en even snel een jam maken. Zo lastig is dat allemaal niet. En toch doen we het niet of nauwelijks.

Het is echt leuk om zelf jam te maken. Kinderen vinden dat ook helemaal geweldig. Het wordt nog leuker als die jam ook jouw jam wordt. Jouw unieke jam met een unieke smaak, die niemand anders in jouw omgeving op tafel heeft staan. Een rabarberjam met frambozen en lavendel is er zo één. Ben je de gelukkige bezitter van een moestuintje dan kun je de rabarber zelf telen. Lavendel groeit in de zomer op veel plekken en anders hebben de buren die misschien wel op het balkon staan. Frambozen zou je zelf kunnen telen, maar dat is wat minder makkelijk. Afijn, ga gerust even bij de groenteman langs voor een flinke bos rabarber, een extra grote doos frambozen (ook wat om onderweg al op te snoepen) en maak jouw unieke jam door er dat vleugje lavendel aan mee te geven. Je ontbijt wordt ineens een unieke ervaring. Met wie ga jij ontbijten?

Maak de wereld een klein stukje beter

Jouw ontbijt? Ja, natuurlijk, het is jouw jam. Je kunt dat ook anders zien. Een potje zelfgemaakte jam is een heerlijk culinair cadeautje. Te vaak worden die potten jam gewoon uit de schappen van de supermarkt gehaald. En juist als jij de jam een unieke twist meegeeft is het geweldig om dat te delen. Maak deze rabarberjam met frambozen en lavendel en geeft een grote pot cadeau in plaats van een bos bloemen. Met deze jam tover je een glimlach op het gezicht van de ontvanger. Eten delen is zó leuk!

Rabarber

Rabarber, de groente onder het fruit

Hoewel rabarber vaak beschouwd wordt als fruit, en wordt gebruikt in gebak en desserts, is het echt een groente. Hier lees je er alles over!

Rabarberjam met frambozen en lavendel

Porties: 1 liter
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram rabarber
  • 250 gram frambozen
  • 5 à 6 takjes lavendel
  • 500 gram geleisuiker
  • een aantal glazen potjes met deksel, in totaal 1 liter

Bereidingswijze van dit recept

Rabarberjam met frambozen en lavendel maak je zo:

Was de rabarber, snijd de uiteinden eraf en hak de stelen in stukjes van 2 à 3 cm.

Doe de rabarber met de frambozen en de suiker in een RVS pan en zet op een halfhoog vuur. Geen water toevoegen! Doe het deksel erop. Ondertussen was je de lavendeltakjes en ris je de bloemetjes van de takjes. Vis er voorzichtig eventuele groene vliesjes uit. Voeg ze toe aan het mengsel. Blijf er bij en roer af en toe om. In het begin moet je even uitkijken dat de suiker op de bodem niet gaat karameliseren.

Kook ondertussen ruim 1 liter water en vul de (schone) potten en deksels met het kokende water. Zo steriliseer je de potten op een eenvoudige manier.

Zodra het mengsel goed pruttelt, zul je merken dat het een steeds vloeibaardere massa wordt. Haal nu het deksel er af en blijf af en toe roeren, totdat de rabarber helemaal uiteen valt. Zet dan het vuur uit.

Als je een gladde rabarberjam wilt, zet je de staafmixer er nog even in.

Neem een ovenwant en giet de hete potjes leeg in de gootsteen. Vul de potjes met de rabarberjam totdat ze bijna helemaal vol zitten, draai het deksel erop en zet de potjes nu op zijn kop. Laat ze op deze manier afkoelen.

Maak leuke stickers en plak die op de potjes. De rabarberjam met frambozen en lavendel is heerlijk bij een croissantje of gewoon op de boterham.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - FrambozenGroenteJam
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

roerei met champignons
Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

roerei met kaas
Ontbijt en lunch

Roerei met kaas op toast

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto
Ontbijt en lunch

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

Het perfecte roerei maken
Ontbijt en lunch

Het perfecte roerei maken

Broodje rosbief
Ontbijt en lunch

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta
Ontbijt en lunch

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Ontbijt en lunch

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen