Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Het perfecte roerei maken

Niets lekkerder dan in het weekend lekker uitgebreid ontbijten. Voor vele hoort hier een eitje bij, gekookt, een omelet of misschien roerei? Maar dan graag wel roerei zonder droge en korrelige stukjes! Een perfect roerei is lekker smeuïg en zacht. In dit artikel lees je hoe je het perfecte roerei maakt!

Het perfecte roerei maken – Niets lekkerder dan in het weekend lekker uitgebreid ontbijten. Voor vele hoort hier een eitje bij, gekookt, een omelet of misschien roerei? Maar dan graag wel roerei zonder droge en korrelige stukjes! Een perfect roerei is lekker smeuïg en zacht. In dit artikel lees je hoe je het perfecte roerei maakt!

Tips and tricks

Het beste kun je roerei maken in een klein steelpannetje, niet in een koekenpan. Heb je geen steelpannetje in huis? Gebruik dan een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag.
Voor het roeren in de pan gebruik je een garde, of voor een grovere structuur een (rubberen) spatel. Gebruik in ieder geval geen vork.
Boter kun je het beste toevoegen aan het eimengsel, de boter klop je dan mee los. Het geeft niets als je klontjes boter overhoud in het mengsel, deze smelten vanzelf in de pan. Dit zorgt ervoor dat de eieren mooi van kleur blijven. Verhit je wel eerst de boter in de pan, dan wordt deze al snel bruin en dan wordt je roerei ook bruin.
De laatste tip; heb geduld. Roerei is wel een snel te bereiden gerechtje maar neem er toch de tijd voor. Zet de pan op middelhoog vuur en haal de pan af en toe van het vuur zodra de bodem van de pan dreigt aan te branden, blijf steeds goed doorroeren.

Roerei maken doe je zo

Ontbijt- of lunchgerecht voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 1 dl kookroom of slagroom
  • 50 gram roomboter
  • zout
  • peper

Breek de eieren in een kom en voeg de room en boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Klop het mengsel vervolgens los met een garde.

Zet een steelpannetje op laag vuur en schenk het eimengsel in de droge pan. Vanaf het begin roer je zachtjes met de garde over het bodem. Als de massa gaat stollen haal je de pan even van het vuur, blijf goed roeren. Zo voorkom je dat er droge korstjes ontstaan. Zet de pan terug op het vuur en blijf langzaam roeren. Zodra de roerei mooi dik geworden is haal je de pan van het vuur, het moet de structuur hebben van een zachte en smeuïge pap. Dien je perfecte roerei meteen op.

Lekkere combinaties

De meest bekende combinatie is misschien wel roerei met gerookte zalm en verse bieslook. Zo eet ik mijn roerei ook het liefst, voor 1 persoon voeg je 50 gr gerookte zalm toe en een handje fijngehakte verse bieslook.

Ook lekker is om tomaat en feta toe te voegen. Ontpit de tomaten wel voordat je ze toevoegt, anders wordt het te vochtig. Gebruik 1 kleine tomaat per persoon en z’n 50 gr feta.

Kun je wel een stevig en hartig ontbijt gebruiken? Eet je roerei met bacon. Grill twee plakjes bacon per persoon tot ze krokant zijn.

Ook erg lekker is de combinatie met gebakken kastanjechampignons. Of wat denk je van gerookte paling of voeg blauwe schimmelkaas toe.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.