• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

Zo maak je een echt lekker roerei met champignons

door Connie Derks
in Ontbijt en lunch
0
0
roerei met champignons

Roerei met champignons – heerlijke gebakken champignons met romige stukjes roerei, dat is pas lekker genieten met ei.

Een roerei met champignons is altijd lekker

Een roerei bij ontbijt, lunch en zelfs diner kan erg lekker zijn, zeker als je er champignons aan toevoegt, wordt het samen met brood een ideaal gerecht voor een dagje zonder vlees. Door de champignons te gebruiken krijgt het gerecht meer bite, smaak en volume. Serveer er een lekkere groene salade bij en je maaltijd is compleet. Makkelijk, snel en low budget.

Champignons bakken

Als je roerei met champignons maakt wil je lekkere bruine en zeker ook gare champignons. Om dat te bereiken bak je ze eerst met een beetje boter in een hete koekenpan. Als je de champignons samen met de eieren bakt laten de champignons te veel vocht los en worden ze omgeven door vocht en kleine stukjes waterig ei. Door ze apart te bakken krijg je mooiere maar ook vooral lekkerdere champignons.

Serveer met echt lekker brood

Als je roerei serveert, kun je er natuurlijk een gewone alledaagse snee brood of een zacht broodje bij serveren, dat is altijd lekker. Ga je voor echt lekker? Koop dan een lekker desembrood, snijd daar dikke plakken van en besmeer deze licht met een klein beetje boter. Bak de sneden brood voordat je het roerei met champignons bakt, maar houd ze wel warm in de pan of onder een theedoek. We weten zeker dat dit desembrood veel meer voldoening geeft dan een zacht wit puntje.

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Roerei met champignons

Porties: 2 porties
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • 2-3 eetlepels slagroom of melk
  • 200 gram champignons
  • 20+10 gram boter
  • 1 lente ui
  • zout/peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je roerei met champignons:

Snijd de champignons in plakjes en bak deze kort op hoog vuur bruin en gaar met de 10 gram boter. Zet opzij. Snijd de lente-ui in ringetjes.

Klop de eieren los met de slagroom of melk en breng op smaak met zout en peper. Laat de boter smelten in de pan maar laat niet heet worden. Giet de boter bij de geklopte eieren. Verwarm de pan met de restanten boter tot deze warm is. Voeg er het eimengsel aan toe en roer met een rubberen spatel zodat er vlokken ontstaan. Als het ei bijna gestold is voeg je er de gebakken champignons aan toe en verwarm je alles samen goed door. Het ei mag niet bruin bakken, er moet een beetje glans op blijven en mag maar net gaar zijn. Schep het roerei met de champignons over in een liefst warme schaal en bestrooi met een beetje extra peper en zout en de gesneden lente-ui. Serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin46Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

groente spread met zoete aardappel en paprika
Ontbijt en lunch

Groentespread van zoete aardappel en paprika

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Wraps met rookworst en zuurkool
Ontbijt en lunch

Wraps met rookworst en zuurkool

Toast met brie
Ontbijt en lunch

Toast met brie; een lekkere lunch uit de oven

Broodje makreel
Ontbijt en lunch

Broodje makreel; lekker eten voor weinig

Huevos a la Flamenca
Ontbijt en lunch

Huevos a la Flamenca

Bagel met zalm en komkommer
Ontbijt en lunch

Bagel met gerookte zalm en komkommer

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen