Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sandwich met perzik, brie en rauwe ham

Een verse boterham is altijd lekker maar pak eens extra uit met deze sandwich met perzik, brie en wat rauwe ham. Een een pure verwennerij!

0 1.306

Sandwich met perzik, brie en rauwe ham – Een sneetje brood is altijd lekker. Vers gebakken, wit, bruin, meergranen, met zaden, desembrood, geroosterd brood het maakt niet uit. Met een simpel likje boter erop zit je eigenlijk altijd al goed en toch is het zo leuk en bijzonder lekker om eens wat extra uit te pakken met die boterham. Hem net iets royaler te beleggen. Daarom deze keer geen boterham met een lik boter, pindakaas of met ham. Nee, deze keer wordt het een puur verwennerijtje en eten we geen boterham maar een sandwich en beleggen we hem met perzik, brie en wat rauwe ham.

Schimmelkorstkaas en zomerfruit

Met een paar lekkere perziken op de fruitschaal had ik snel het idee dat ik deze in ieder geval op mijn sandwich wilde. Ik had ook nog een stukje brie. Of dit samen zou gaan met de perzik was een kleine gok (die zeer goed uitpakte), maar ik geloofde wel in de combinatie van dat zure, melkachtige van de brie met het zoete van deze lekkere zomervrucht. Nog een klein zoutje erbij in de vorm van een lekkere rauwe ham en mijn lunch was compleet.

Sandwich met perzik, brie en rauwe ham

Lunchrecept voor 4 personen

  • 8 sneetjes brood
  • 3 perziken
  • 100 gram brie
  • 8 plakken rauwe ham
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl chilivlokken
  • klontje boter
  • sla

Ontvel de perziken, snijd deze doormidden en verwijder de pit. Snijd de perzik nu in plakken.

Verhit in een koekenpan een klein beetje boter en leg de perzikplakken hierin. Besprenkel de perzik met de honing en en strooi de chilivlokken erover. Draai de plakken om en laat de perzik nog even rond gaan door de pan.

Om de brie nog wat romiger te maken heb ik de brie voor ik hem op de perzik legde heel even onder de grill gelegd

Besmeer de boterhammen met een klein beetje boter. Leg op de onderste boterham wat sla, hier bovenop de plakjes rauwe ham en de gebakken perzik. Vervolgens de brie en als laatste opnieuw een sneetje brood.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer