Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sandwich met roomkaas en banaan

Banaan op een broodje is al een feestje op zich. Deze sandwich met roomkaas en banaan is dan een dubbel feestje. Heel simpel en makkelijk te maken en heerlijk om te eten. De sandwich met roomkaas en banaan is heerlijk bij het ontbijt. Echt een sandwich waarmee je laat zien dat je er een portie liefde in stopt.

0 758

Sandwich met roomkaas en banaan – Ontbijten in het weekend, ik probeer er altijd een klein feestje van te maken. De kinderen worden groter en willen eigenlijk liever uitslapen op de zondagochtend, dus wat ik probeer te doen is ze verleiden met heerlijke ontbijtjes om in ieder geval voorlopig nog even van die gezellige momentjes aan de ontbijttafel te kunnen genieten.

Deze keer maak ik een sandwich met roomkaas en banaan, heel simpel en makkelijk te maken en heerlijk om te eten. Ik gebruik twee verse meergranen boterhammen maar uiteraard kun je kiezen voor het soort brood dat jij lekker vindt. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om je boterhammen eerst even te roosteren dit geeft een extra crunch.

De banaan op de boterham koos ik een beetje met dubbele gedachte, het uitslapen van de kinderen heeft uiteraard te maken met het feit dat ze op zaterdagavond niet meer thuis op de bank zitten maar ergens aan het feesten zijn. Ja echt, als je student bent, is er altijd wel ergens een feestje. Zoals je in mijn anti-kater artikel kunt lezen helpt de banaan om sneller van je kater af te komen, dus speciaal voor hen die gisteravond flink gefeest hebben, deze heerlijke sandwich.


Sandwich met roomkaas en banaan

Voor 2 sandwiches

  • 2 (meergranen) boterhammen
  • 1 banaan
  • 2 el roomkaas
  • 8 pecannoten
  • 1 el maple syrup

Hak de pecannoten fijn. Halveer de banaan en prak 1 helft fijn. Roer de roomkaas los en meng dan samen met de geprakte banaan. Snijd de overige banaan in dunne plakjes.
Verdeel de roomkaas over de boterhammen. Over de roomkaas verdeel je de plakjes banaan en daarover verdeel je de fijngehakte pecannoten. Schenk de maple syrup erover en je sandwich is klaar.

Zoals ik al eerder schreef het is ontzettend simpel om deze sandwich te maken, maar tegelijkertijd is het resultaat zo lekker dat je er het liefst van zou blijven eten.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer