Sandwich met rucola, tomaat en bacon – zo lekker en makkelijk te maken dat je je afvraagt waarom je dit nog nooit eerder hebt gemaakt.
Wanneer is een boterham een sandwich?
De term sandwich wordt gebruikt voor een dubbele of driedubbele boterham die meestal rijkelijk belegd worden en diagonaal doorgesneden tot een driehoek. Voor het beleg kun je kiezen uit kaas, vlees, vis of een veganistische optie, net wat je lekker vindt. De sandwich met rucola, tomaat en bacon is gemaakt van lekker bruinbrood. Mocht je voorkeur uit gaan naar witbrood, dan kan dat natuurlijk ook.
Sandwich met rucola, tomaat en bacon
Op een sandwich hoort sla, een perfecte sla hiervoor is rucola. Rucola heeft een meer uitgesproken smaak dan bijvoorbeeld botersla of ijsbergsla. Het is een perfecte sla om een heerlijke sandwich mee te maken en erg lekker met tomaat en bacon. Je kunt de sandwich lauwwarm eten, maar ook inpakken en meenemen voor je lunch op het werk, school of voor een picknick.
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Sandwich met rucola, tomaat of bacon.
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 sneetjes bruinbrood
- 4 plakjes ontbijtspek of bacon
- 1 tomaat
- een handje rucola
- mayonaise
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een sandwich met rucola, tomaat en bacon:
Rooster de sneetjes brood. Leg de plakjes ontbijtspek in een droge en koude koekenpan en verhit de pan en bak de bacon op een middelhoog vuur bruin en knapperig. Haal de bacon uit de pan en leg het op een stukje keukenpapier. Veeg met de sneetjes brood de pan schoon. Besmeer de drie sneetjes bruinbrood met mayonaise. Verdeel een beetje rucola over de mayonaise van twee sneetjes en beleg de ene met plakjes tomaat en de andere met de uitgebakken bacon. Leg de sneetjes op elkaar met de belegde kant naar boven en dek af met een derde snee bruinbrood. Snijd de sandwich diagonaal door en geniet.
Tafel lekker !!