Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Met wat gerookte makreel en mascarpone maak je een snelle makreelmousse. Lekker op een toastje, maar ook als basis voor een huisgemaakte maaltijd sandwich.

0 2.700

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel – Gerookte vis is lekker en populair. Meestal wordt gerookte vis op brood gegeten of verwerkt in salades. Gerookte zalm, gerookte paling of gerookte makreel kunnen prima puur op een toastje. Maak ook eens een mousse. Deze is smeerbaar en erg geliefd op toastjes, of zoals ik hieronder laat zien, als basis op een sandwich. Je kunt gebruik maken van naturel makreelfilet, maar probeer ook eens de gerookte makreelfilet met kruiden of de gerookte makreelfilet met peper.

Gerookte vis is erg lekker. De gerookte zalm is het meest bekend en wordt veel verkocht. Ook de gerookte paling is een goede bekende net als de gerookte makreel. Vaak wordt deze op brood gegeten of verwerkt in salades.

De makreelmousse is erg lekker is op toast of op een goed gevulde maaltijd sandwich. Hij is snel klaar en je hebt bij een partijtje eens iets anders op tafel staan dan de geijkte ei en zalm salade.

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

makreelmousseVoor een flinke portie heb je nodig:

Klop de mascarpone samen met een paar druppels citroensap los met een handmixer. Pluk de makreel in stukken en controleer op graten en doe de helft bij het mascarpone mengsel. Klop dit even door met de mixer zodat de makreel geheel fijn is. Snij de augurk zeer fijn en haal even het mes door de kappertjes zodat deze ook wat fijner zijn. Hak de peterselie. Doe dit samen met de rest van de makreel  bij het mascarpone mengsel en roer goed door. Voeg mayonaise naar smaak toe en roer tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met eventueel wat extra peper uit de molen. Zet koel weg zodat de smaken goed door kunnen trekken.

 Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel receptNeem per persoon 2 sneetjes lekker bruin brood. Neem hiervoor stevig brood of rooster het brood in de broodrooster. Besmeer een helft royaal met makreel paté en leg er een paar plakjes tomaat en komkommer op. Dek af met een blaadjes sla. Besmeer de andere snee licht met een beetje mayonaise en leg deze op het blaadje sla. Druk goed aan en snij diagonaal doormidden , steek de sandwich vast met een prikker waaraan je eerst een schijf komkommer en en olijf hebt gestoken. Deze sandwich is een paar uur van tevoren te maken en dus ideaal voor een picknick of een heerlijke royaal lunch op je werk.

Tafel lekker !

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer