Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Smoothie met veldsla of is het toch een groente- en fruitsap?

Of we het nu een smoothie met veldsla of groente- en fruitsap noemen, voor mij is het in ieder geval een perfecte start van de dag.

0 1.091

Smoothie met veldsla – Volgens mijn Larousse is een smoothie een romige, schuimige drank van vruchten- of groentesap met een vloeistof (melk, kruidenthee of bouillon) of een romig product (yoghurt, ijs, sorbet) en eventueel geschaafd ijs. Ik heb mijn groente- en fruitdrankje dus eigenlijk altijd verkeerd genoemd, want er gaat niets van het bovenstaande in, maar toch wordt dit frisse drankje romig. En dat komt door de avocado. Laat ik die weg dan lijkt mijn, nog steeds erg lekkere, drankje meer op een sap. Een nep smoothie eigenlijk dus.


Veldsla in plaats van spinazie

Smoothie met veldslaSmoothie of sap, nog steeds vol vitaminen en mineralen en voor mij een heerlijke start van de dag. Ik ben niet zo’n ontbijter met een boterham met kaas. Op deze manier heb ik toch een goede start, krijg meteen een flinke dosis groente en fruit binnen en kan op mijn gemak wakker worden. En geloof me, dat rustig mijn ogen open doen, daar heeft iedereen hier thuis profijt van. Ik zorg dat ik altijd sinaasappels, avocado en gember in huis heb. Verder varieer ik met wat ik maar heb liggen. Dat kunnen cranberries zijn, kiwi’s, tomaten, banaan of bijvoorbeeld aardbeien wanneer ze in het seizoen zijn. Toen ik laatst nog een restje veldsla over had heb ik dat erbij gedaan. Groen en blaadjes, een echte wintergroente, kan geen kwaad leek me, net spinazie. En dat smaakt prima! Zeg nou zelf, dat is toch een super start van de dag, zo’n nep smoothie! 

Smoothie met veldsla of is het toch groente- en fruitdrank?

Smoothie met veldslaVoor ongeveer 1 liter (afhankelijk van hoe sappig je sinaasappels zijn)

  • 4 sinaasappels (sap en vruchtvlees)
  • 2 handen vol veldsla
  • 3 cm verse gember
  • 3 kwart grote komkommer
  • 1 avocado
  • eventueel wat druppels tabasco

Pers de sinaasappels uit. Doe het sap en het vruchtvlees uit de pers in de blender. Snij de komkommer in grove stukken (niet schillen!). Schil de gember en snij ook deze in grote stukken. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit ook in de blender en voeg de veldsla toe.

Start op de laagste stand en verhoog deze gaandeweg tot alles helemaal fijn is. Is de nep smoothie met veldsla wat te dik naar jouw smaak, voeg dan beetje bij beetje water toe tot de drank naar jouw tevredenheid is. Voeg voor wat extra pit een paar druppels tabasco toe, niet te veel, je bent net wakker 😉

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer