Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Snelle zomer omelet met worst – Verspil geen eten, maar wees creatief!

Ligt er nog van alles in je koelkast? Pak er dan wat eieren bij en maak deze snelle zomer omelet. Zo hoef je niets meer weg te gooien en eet je heerlijk.

0 3.872

Snelle zomer omelet met worst – De omelet leent zich uitstekend voor het opmaken van de restjes in je koelkast. Voedselverspilling moeten we met z’n allen echt niet meer willen. De voedselindustrie is daar al druk mee bezig, maar een groot deel van ons voedsel wordt ook thuis verspilt.

Een restje dat de vuilnisbak in gaat, de andere helft van de paprika die je een paar dagen geleden nodig had, iedereen kent het wel. Het is dan ook altijd handig om een recept achter de hand te hebben waar je die restjes weer in op kunt maken. Denk aan soep, salade, rauwkost, pizza, maar ook aan de omelet.

Creativiteit

Vandaag deel ik mijn zomer omelet met worst. Ik gebruikte cocktailworstjes wat het nog veel sneller maakt, maar je kunt natuurlijk ook een restje braadworst of rookworst gebruiken.

Wees creatief met de restjes uit je koelkast

De paprika kan ook prima een courgette zijn, de bosuitjes vervang je gerust door wat verse prei of gebruik gewoon de helft van een zak soepgroente of roerbakgroente die je nog over had.

Snelle zomer omelet met worst

Lunchgerecht voor 4 personen

  • 6 eieren
  • 1 zoete paprika, in reepjes gesneden
  • 1 blikje cocktailworstjes of een restje braadworst
  • 1 gekookte aardappel
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 2 bosuitjes, in schuine plakjes
  • 50 gram gemalen kaas
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

 

Verhit de boter met de olijfolie in de pan*. Stoof hierin de paprika, ui en bosui licht aan. Snijd de gekookte aardappel heel fijn en voeg samen met de cocktailworstjes bij de groenten.

Kluts de eieren in een schaal en breng op smaak met zout en peper. Giet het eiermengsel over de groenten. Zet het vuur wat lager en laat de eieren langzaam! stollen.

Strooi er op het laatst nog wat geraspte kaas over. Deze smelt dan nog iets en geeft een heerlijk accent. (een kontje van een stuk kaas kun je hier prima voor gebruiken. Rasp het met een handrasp even boven je pan).

Serveer met nog wat groen van de bosuitjes of gebruik wat peterselie. Zet gerust de pan op tafel.

* Door boter en olie samen te gebruiken ontstaat meer hitte. Ideaal bij het dichtschroeien van een stuk vlees, maar ook voor het snel aanbakken van wat verse groenten.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer