• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Spinaziesoufflé met geitenkaas

door Connie Derks
in Ontbijt en lunch
0
0
Spinaziesoufflé met geitenkaas

Spinaziesoufflé met geitenkaas – Een soufflé voor de lunch is een prima idee. Met deze spinazie variant krijg je ook nog eens een extra portie groente binnen. Hou je niet van geitenkaas dan kun je deze makkelijk vervangen door roomkaas.

Een verwenmoment

Soms wil je wat extra’s doen voor de lunch. Je hebt gasten of je wil je gezin eens in de watten leggen. Met deze soufflé is verwennen ook nog eens goed voor je want er zitten lekker veel gezonde voedingsstoffen in. Wanneer je de portie verdubbeld zou je er zelfs een volwaardige maaltijd van kunnen maken. Serveer er sla met bijvoorbeeld gedroogde tomaatjes bij, lekker veel stokbrood en verse geitenkaas om te besmeren. Zo heb je eens iets totaal anders op tafel staan en het is ook nog eens vrij snel klaar.

Wilde spinazie
Specials

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Check het recept of lees de info
soufflé maken
Specials

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Een soufflé maken is leuk om te doen. Zet iets origineels op tafel. Soufflé maken wordt als moeilijk ervaren, met deze tips is dat het niet.

Check het recept of lees de info

Spinaziesoufflé met geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 125 gram melk
  • 250 gram spinazie
  • zout / peper / nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een spinaziesoufflé:

Was de spinazie en zet deze op met aanhangend water. Laat de spinazie slinken en doe deze zodra ze geslonken is in een vergiet om uit te lekken en af te koelen.  Smeer 4 vormpjes van ongeveer 250 ml inhoud royaal in met boter. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg er de bloem aan toe. Bak dit samen door tot de bloem gaar is. Dit kun je zien, als de boter met de bloem een soort bal vormt en van de bodem loslaat. Dat is het teken dat de bloem gaar is. Voeg er de melk aan toe en roer goed door tot alle klontjes verdwenen zijn, laat even doorkoken. Leg er de kaas bovenop en zet opzij. Knijp de spinazie uit en hak deze grof. Tot zover kun je de soufflés enkele uren vooraf klaarzetten wanneer je dit wenst.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Doe de dooiers bij het kaasmengsel en roer dit goed door. Voeg er een half theelepeltje zout, ¼ theelepel peper en ¼ theelepel nootmuskaat aan toe en roer dit er samen met de spinazie doorheen met een spatel. Klop het eiwit luchtig en stevig. Schep 2 lepels van het eiwit door het spinaziemengsel tot alles verdeeld is. Voeg er nu de rest van het eiwit doorheen en spatel voorzichtig door elkaar tot alles mooi gemengd is. Vul de bakjes met het mengsel en zet deze direct in de oven. Bak de soufflés in ongeveer 15-20 minuten gaar en mooi bruin. De bovenkant moet enigszins barsten en wanneer je er voorzichtig op drukt met je vingers moet het terug veren. De baktijd is per oven en per vorm verschillend. Zet 4 bordjes klaar om de hete soufflé op te zetten en te serveren. Serveer de spinaziesoufflé direct want soufflé zakt erg snel in. Lekker met stokbrood besmeert met verse geitenkaas.

Tafel lekker !!

Tags: EierenGroente
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Jam met minder suiker
Ontbijt en lunch

Jam met minder suiker

Sandwich gegrilde groenten
Ontbijt en lunch

Sandwich gegrilde groenten met courgette spread

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Kersen kwark
Ontbijt en lunch

Kersen kwark

tosti uit de pan met franse kaas
Ontbijt en lunch

Tosti uit de pan, met Franse kaas

Sandwich feta
Ontbijt en lunch

Hot sandwich feta met gegrilde paprika

Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas
Ontbijt en lunch

Clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas

Sandwich met perzik, brie, rauwe ham
Ontbijt en lunch

Sandwich met perzik, brie en rauwe ham

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen