• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Lunch

Steak sandwich met rundvlees

Je serveert de in dunne plakjes gesneden bavette op een knapperige pistolet die net uit de oven komt

door Connie Derks
in Lunch, Recepten
0
0
steak sandwich bavette

Steak sandwich met rundvlees – Dit is jouw lunch van de barbecue!

Een lunch van de barbecue? Jazeker. Steek de barbecue maar vast aan. Terwijl die op temperatuur komt, kun jij de bavette marineren om die daarna te grillen op de hete kooltjes. De geur zal je absoluut doen watertanden. Je hebt nog nooit zoveel zin in je lunch gehad.

Ontdek de bavette

De bavette is vlees waar we een aantal jaren geleden nauwelijks van hoorden. In Engeland noemen ze dit rundvlees ook wel “flank steak”. Dat is omdat het vlees afkomstig is van de flank van de koe. Het is ook vlees met een bite. Je moet er dus echt op kauwen. Maar als je het op hoog vuur kort grilt, roostert, of bakt, blijft het vlees sappiger en malser. Die snelle bereidingswijze komt hier dus heel goed van pas. Voor de lunch ga je tenslotte niet uren bij de barbecue staan.

Verwen jezelf met een echte lunch

Te vaak wordt de lunch afgedaan met alleen een broodje kaas en een broodje met vleeswaren. Een ander pakt even snel een salade. Maar hier hebben we het over een steak sandwich met rundvlees. Dat is een sandwich waar je echt even voor gaat zitten. Je serveert de in dunne plakjes gesneden bavette op een knapperige pistolet die net uit de oven komt. Of misschien bak je de pistolets wel mee op de barbecue.

Zo smaakt de steak sandwich met bavette op z’n best

Geef het vlees even de tijd. Vooral bij het marineren. Laat het minimaal 1 uur in de marinade liggen. Doe dit dus ruim van tevoren en zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat grillen. Zo schrikt het niet op de barbecue en blijft het malser. Dan mag je de barbecue flink heet opstoken. Tot zo’n 200 graden. Leg het rundvlees op de grill en bak in 3 tot 4 minuten mooi bruin. Zo kort! Vervolgens verpak je het in aluminiumfolie en laat je het even rusten. Zo lopen de vleessappen er niet uit als je het aansnijdt. Die vleessappen zouden je steak sandwich echt verknallen.

Als je alle tijden bij elkaar optelt kom je aan zo’n 80 minuten bereidingstijd. Daarvan gaat 60 minuten op aan het marineren. Als je dat van tevoren doet, kun je dus in no-time een fantastische lunch op tafel zetten.

bavette gesneden
Steak sandwich BBQ
steak sandwich bavette
rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Steak sandwich met rundvlees

Porties: 8 sandwiches
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg bavette
  • 1 el suiker
  • 1 el grof zout
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl hete paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl kardemom
  • 8 broodjes
  • 8 plakken jong belegen kaas
  • 8 eetl knoflooksaus
  • 1 krop sla
  • 3 lente-uien

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je steak sandwich met rundvlees:

Meng de specerijen en wrijf hier de bavette grondig mee in. Verpak in huishoudfolie en leg opzij. Zorg ervoor dat de barbecue rond de 200 graden is. Dep het vlees droog en grill de bavette in drie tot 4 minuten mooi bruin. Gebruik hiervoor het liefst een kernthermometer, de kerntemperatuur moet ongeveer 50 graden zijn voor medium. Als het vlees de kerntemperatuur heeft bereikt, leg je het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Snijd in de rusttijd de broodjes door, besmeer met een beetje saus en beleg met sla. Snijd de bavette in dunne plakjes en verdeel ze over de sla. Dek het vlees af met kaas en leg de broodjes nog even 5-10 minuten op een niet te warme plek op de barbecue zodat de kaas kan smelten.

Tafel lekker !!

DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen