Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Toast met avocado en warm gerookte zalm

Maak eens toast met avocado zalm voor het ontbijt. Daar kom je graag je bed voor uit. Je kunt de toast me avocado en zalm natuurlijk ook als lunch serveren.

0 1.245

Toast met avocado en warm gerookte zalm – Dit is echt een recept waar je ‘s morgens graag je bed voor uitkomt. De avocado en de zalm geven je ontbijtje iets magisch wat het perfect maakt om als ontbijtje te gebruiken op speciale dagen. Maar wat dacht je van een gewone maandag of een gewone dinsdag of ieder andere dag van de week. Dit ontbijtje is namelijk zo lekker en zo makkelijk te maken dat je hem eigenlijk niet wil bewaren voor alleen maar speciale dagen tenzij je natuurlijk van iedere dag een speciale dag maakt.

Zalm en avocado een magische combinatie

Zalm en avocado zijn al heel lang “best friends”, niet alleen is het een hele gezonde combinatie doordat ze beide hoog in gezonde vetten zitten, ook qua smaak en textuur vullen ze elkaar perfect aan. Het gebruiken van deze twee ingrediënten zorgt voor een beetje magie op je bord.


Toast met avocado en warm gerookte zalm

Ontbijtrecept voor 2 personen

Je kunt uiteraard ook 2 boterhammen nemen en deze even roosteren in een pan of broodrooster.

Zo maak je toast met avocado en warm gerookte zalm:

Pers het sap uit de citroen. Snijd de tomaat in kleine stukjes en doe in een kom. Doe hierbij de witte wijn azijn, de helft van het citroensap en 1 tl rasp van de citroenschil. Snijd de munt en de rode peper heel fijn en doe ook deze bij de tomaat. Roer het geheel even om en zet apart.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met behulp van een lepel het vruchtvlees in een kom. Schep hierbij de yoghurt en het overige citroensap. Pureer het geheel met een vork en breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper.

Verdeel de avocado over 2 crackers. Breek de zalm in stukken en verdeel deze stukken over de avocado. Schep op de zalm wat van het tomaten mengsel. Garneer de toast met avocado en warm gerookte zalm met een toef tuinkers bovenop.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer