• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Lunch

Toast met avocado en warm gerookte zalm

door Samantha
in Lunch, Recepten
0
0
Toast met avocado

Toast met avocado en warm gerookte zalm – Dit is echt een recept waar je ‘s morgens graag je bed voor uitkomt. De avocado en de zalm geven je ontbijtje iets magisch wat het perfect maakt om als ontbijtje te gebruiken op speciale dagen. Maar wat dacht je van een gewone maandag of een gewone dinsdag of ieder andere dag van de week. Dit ontbijtje is namelijk zo lekker en zo makkelijk te maken dat je hem eigenlijk niet wil bewaren voor alleen maar speciale dagen tenzij je natuurlijk van iedere dag een speciale dag maakt.

Zalm en avocado een magische combinatie

Zalm en avocado zijn al heel lang “best friends”, niet alleen is het een hele gezonde combinatie doordat ze beide hoog in gezonde vetten zitten, ook qua smaak en textuur vullen ze elkaar perfect aan. Het gebruiken van deze twee ingrediënten zorgt voor een beetje magie op je bord.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Toast met avocado en warm gerookte zalm

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 crackers
  • 1 tomaat
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 citroen
  • 10 blaadjes munt
  • 1/2 rode peper (zonder zaadjes)
  • 1 avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 100 gram warm gerookte zalm
  • tuinkers

Bereidingswijze van dit recept

Je kunt uiteraard ook 2 boterhammen nemen en deze even roosteren in een pan of broodrooster.

Zo maak je toast met avocado en warm gerookte zalm:

Pers het sap uit de citroen. Snijd de tomaat in kleine stukjes en doe in een kom. Doe hierbij de witte wijn azijn, de helft van het citroensap en 1 tl rasp van de citroenschil. Snijd de munt en de rode peper heel fijn en doe ook deze bij de tomaat. Roer het geheel even om en zet apart.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met behulp van een lepel het vruchtvlees in een kom. Schep hierbij de yoghurt en het overige citroensap. Pureer het geheel met een vork en breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper.

Verdeel de avocado over 2 crackers. Breek de zalm in stukken en verdeel deze stukken over de avocado. Schep op de zalm wat van het tomaten mengsel. Garneer de toast met avocado en warm gerookte zalm met een toef tuinkers bovenop.

Tafel lekker !!

DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen