Tosti uit de pan, met Franse kaas – Haal een tosti eens niet uit het tosti-ijzer, maar bak deze eens in de koekenpan. Een luxe tosti uit de pan die je in een handomdraai maakt. Een beetje mangochutney erbij maakt het helemaal af.
Tosti uit de pan is stiekem veel lekkerder
Een tosti eet iedereen op zijn tijd, lekker als lunch of snelle maaltijd. Vaak wordt die dan belegt met wat kaas en ham en in het tosti-ijzer goudbruin gebakken. Maar wist je dat je in een koekenpan de allerlekkerste tosti’s bakt? Je besmeert de buitenkant in plaats van de binnenkant van het brood met boter en bakt het brood op een zacht vuurtje lekker krokant. Neem geen goedkoop supermarktbrood, maar neem een echt lekker en goed brood, dit komt de smaak echt ten goede.
Goed brood maakt goede tosti’s!!
Wat eet je liever een Croque of een tosti?
Een Croque klinkt natuurlijk veel deftiger, maar het is eigenlijk precies hetzelfde. Het is de Franse benaming voor tosti, de Croque-monsieur en Croque-madame ken je vast wel. Nu maken we onze eigen versie van een Croque met Morbier. Dit is een door de Fransen veel gegeten kaas die heerlijk draderig wegsmelt. Deze Franse kaas wordt ook vaak gebruikt in kaasfondue, maar ook op deze tosti uit de pan is het een geweldige kaas. De kaas is iets zwaarder van smaak dan onze Nederlandse kaas, mangochutney is daarom een zeer goede begeleider van deze tosti uit de pan.
Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
Tosti maar gewoontjes? Na vandaag niet meer. Wij hebben de lekkerste tosti's voor je op een rij gezet. En we zijn benieuwd naar jouw variant.
Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?
Tosti uit de pan, met Franse kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 sneetjes lekker brood
- 150 gram morbier
- een klontje roomboter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tosti uit de pan met Franse kaas:
Besmeer de sneetjes brood nauwkeurig met roomboter. Verwarm een koekenpan en leg hierin de 4 sneetjes brood op de besmeerde kant. Beleg het brood royaal met kaas en leg een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat het brood krokant bakken en de kaas smelten. Klap de tosti’s dicht en bak nog even na op een iets hoger vuur zonder deksel om alles goed door te warmen. Let er wel op dat je brood niet te donker wordt. Serveer de tosti uit de pan schuin doorgesneden met een schepje mangochutney.
Tafel lekker !!