Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Winterse fruitsalade op een bananenwafel

Extra vitamientjes kunnen we allemaal wel gebruiken, met deze winterse fruitsalade die we serveren op een bananenwafel krijg je extra vitaminen binnen.

0 2.483

Winterse fruitsalade; voor een flinke vitamineboost – Hier thuis blijven we allemaal toch steeds een beetje snotteren en voelen we ons nog niet helemaal 100%. Is de ene net weer op de been, begint vervolgens de ander weer te kuchen. Het is tijd om er weer eens wat extra vitamientjes tegenaan te gooien.

Gezellig samen

Mijn jongste dochter heeft het flink te pakken gehad en is vandaag ook nog niet naar school. Ze voelt zich beter maar is toch nog een beetje aan het uitzieken, dus voor deze keer kan ze me mooi even helpen bovendien kan zij de extra vitamientjes ook goed gebruiken.

Het snijden van het fruit doe ik het liefste zelf want kinderen en messen is, zeker als het mijn kinderen betreft, geen ideale combinatie. Maar vandaag willen we toch samen iets lekkers maken dus in plaats van de salade gewoon in een bakje te serveren, serveren we ze samen met een bananenwafel. Het maken van het beslag voor deze wafels is echt kinderspel dus terwijl ik verder ga met fruit snijden bereid dochterlief alvast het beslag. Niks leuker toch dan samen met je kroost in de keuken bezig zijn.


Winterse fruitsalade

Ontbijt- of lunchgerecht voor 6 wafels
Voor de wafels;

 • 2 bananen
 • 1 ei
 • 180 ml amandelmelk
 • 100 ml gesmolten kokosolie
 • 1/2 tl vanille-extract
 • 225 gram bloem
 • 20 gram bruine suiker
 • 2 tl bakpoeder
 • 1/2 tl zout
 • 1/2 tl kaneel
 • 1/4 tl nootmuskaat

Voor de salade;

Decoratie;

Extra nodig; wafelijzer

Snijd de kiwi’s en de ananas in blokjes. Pel de mandarijnen. Doe het fruit in een kom en schep het voorzichtig door elkaar. Haal de pitjes uit de granaatappel en strooi deze over het fruit. Rasp de schil van een halve limoen en knijp vervolgens het sap uit de limoen. Vermeng het sap met de honing en schenk deze dressing over het fruit. Strooi hierover wat van de limoenrasp. Bewaar ook wat rasp om straks een beetje over de slagroom te kunnen strooien.

Neem 2 kommen, één voor de droge ingrediënten en één voor de natte ingrediënten. Pel de bananen, doe ze in een kom en prak ze fijn. Voeg hierbij de kokosolie, de amandelmelk, het ei en het vanille extract. Dit zijn de natte ingrediënten. Voor de droge ingrediënten neem je de andere kom en mengt daar vervolgens, met een garde, de bloem, de suiker, het bakpoeder, het zout en de kaneel en nootmuskaat door elkaar. Neem nu de kom met natte ingrediënten en voeg het bananenmengsel bij de droge ingrediënten. Schep nu met een spatel alles flink om, net zolang tot alles goed met elkaar vermengd is. Bak de wafels af in een wafelijzer.

Leg een wafel op een bordje, schep hier 2 flinke lepels van de winterse fruitsalade op en maak af met een lekkere toef (of toefje) slagroom. Decoreer de winterse fruitsalade met een munt blaadje en wat limoenrasp.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer