Wrap van ei met spinazie, avocado en feta – Een heerlijke koolhydraatarme wrap bommetje vol met lekkere gezonde vulling.
Wel of niet met brood
Brood is lekker en gezond, maar soms neem ik tussendoor eens een dagje wat minder koolhydraten en lekker veel eiwitten. Wil je liever toch brood, dan kun je onderstaande wrap hier perfect bij eten, het is eigenlijk een goed gevulde omelet. Ook zou je de ei-wrap op een andere wrap kunnen leggen en die mee oprollen. Maar ook zonder brood is deze wrap een volwaardige lunch.
Lunch op je werk
Deze wrap kun je zowel warm als koud eten en zijn dus perfect om mee naar je werk te nemen. Het is altijd fijn om eens iets anders te eten dan je boterham met kaas waar overigens niets mis mee is. Pak de wrap in een stuk bakpapier om hem makkelijk mee te kunnen nemen. Wil je hem liever toch warm dan kun je dat prima doen in het bakpapier in de magnetron die misschien wel in de kantine staat.
Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
De Omelet wrap; ontdek deze drie recepten
Een omelet wrap is heel eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens vul je die op jouw manier voor de lunch of maaltijd.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Wrap van ei met spinazie, avocado en feta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eieren
- 1 eetlepel water
- 50 gram feta
- 1/2 avocado
- een handje spinazie
- 1 tomaat
- pompoenpitten
- 1 eetlepel mayonaise, of Griekse yoghurt
- 1 theelepel cajun kruiden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een wrap van ei met spinazie, avocado en feta:
Klop de eieren los met het water en een beetje peper en zout naar smaak. Maak een sausje door een beetje mayonaise, of Griekse yoghurt te mengen met een klein beetje cajun kruiden. Het mag een beetje pit hebben. Snij de avocado en de tomaat in plakjes of blokjes. Rooster een paar pompoenpitten in een droge koekenpan tot deze beginnen te springen. Haal ze direct uit de pan. Verhit een klein beetje olie in de hete pan zodat de bodem net een heel dun laagje heeft. Giet het eimengsel in de pan en zet het vuur op halfhoog. Beweeg tussendoor nog 1 maal met de pan om het eimengsel goed te verdelen. Draai het vuur uit wanneer het ei dof begint te zien en gestold is. Je hoeft hem dus niet te draaien. Schuif de wrap uit de pan op een plank of bord en begin met beleggen. Eerst een dun laagje spinazie over de hele wrap. De tomaat in het midden in een lijn en de avocado aan beide zijden ernaast. Verdeel een beetje saus over het geheel en verkruimel de feta erover. Bestrooi met wat pompoenpitjes en rol de wrap voorzichtig op. Eet de wrap van ei met spinazie, avocado en feta het liefst lauwwarm. Wil je deze koud eten of meenemen naar je werk? Beleg de wrap dan pas als deze koud is.
Tafel lekker !!