Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wraps met asperges, ham en ei

Asperges over van de maaltijd van de vorige dag? Maak dan deze wraps met asperges eens. Een heerlijk lunchgerecht of voor een snelle avondmaaltijd.

0 1.334

Wraps met asperges – Asperges, daar kun je zo lekker mee variëren. Toch hoor je heel vaak de traditionele asperge met ham en ei voorbij komen. Op zich vind ik dit niet zo’n vreemd gegeven want de combinatie is niet alleen bekend en maar ook erg lekker. Toch kun je deze uitvoering weer verrassend anders maken door de combinatie van de traditionele ingrediënten samen te laten komen op een iets minder traditionele manier. Stop de asperges met de ham en het ei bijvoorbeeld eens in een wrap. Op deze manier heb je een heerlijk, licht lunchgerecht, dat net weer anders is.


Wraps met asperges

Wraps met aspergesVoor 4 wraps gebruik je;

De wraps met asperges maak je zo:

Leg de asperges 30 minuten in koud water, schil ze zorgvuldig van net onder het kopje tot onderaan, haal de schiller 2 keer langs de asperge op zodat je zeker bent dat er geen stugge draden achterblijven. Snijd de onderste houterige eindjes er royaal af ongeveer 2 cm.

Breng water aan de kook en leg de geschilde asperges in het kokende water en breng opnieuw aan de kook. Draai na 10 minuten het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het water liggen.
Haal de asperges uit de pan en bewaar het kookvocht nog even.

Prak de eieren en snijd de ham in fijne reepjes. Meng de mayonaise met 3 eetlepels van het kookwater, de mosterd en de suiker. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Was de rucola. Bestrijk de tortilla’s met de dressing. Leg wat rucola op elke tortilla. Leg hierop 3 asperges en garneer met hamreepjes en eikruim. Rol de tortilla’s op en snijd deze schuin doormidden. Steek er eventueel een satéprikker in en serveer de wraps met asperges direct.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer