Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zoete crostini met zomerfruit

Originele variant op de klassieke crostini: zoete crostini. Deze zoete crostini beleg je met een ricotta mengsel en heerlijk (zomer)fruit. Leuk ontbijtidee!

0 602

Zoete crostini met zomerfruit – De frisse variant van de hartige crostini. Dat zo iets lekkers zo eenvoudig kan zijn.

Zomerfruit

In de zomer heb je het heerlijkste zomerfruit zoals aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen en nog wel een paar meer. Ik kan er geen genoeg van krijgen, zo lekker vind ik het. Ik bedenk dus ook vele manieren om dit heerlijke zomerfruit op tafel te zetten. Zomerfruit is heerlijk in de yoghurt, op en in gebak maar ook op brood en beschuit. Zo ook op deze crostini royaal belegd met al dat lekkers.

Crostini

We kennen de crostini uit de Italiaanse keuken, een plakje brood geroosterd, bestreken met wat knoflook en olijfolie en belegd met het heerlijkste beleg zoals tomaat, mozzarella, ham, olijven en nog veel meer. Maar crostini kunnen ook op een andere manier belegd worden! Ik nam hiervoor ricotta die ik luchtig heb geklopt en op smaak heb gebracht met wat citroenrasp, peper en zout. Daarbovenop heb ik royaal het heerlijkste zomerfruit gelegd. En als finishing touch een beetje peper, wat verse munt en een lekkere balsamicoazijn erover gedruppeld. Pas op dat je je vingers er niet bij op eet.

Wanneer eet je zoete crostini?

Fruitige crostini staan super feestelijk bij een high tea. Maar ook als ontbijt of lunch zijn zoete crostini een mooi alternatief voor de yoghurt met fruit en muesli. Het bevat vitamines, eiwitten en koolhydraten: alles wat je nodig hebt voor een goede start van de dag.

Zoete crostini met zomerfruit

Ontbijt of lunch voor ongeveer 8 à 10 crostini’s

  • 8 à 10 plakjes stokbrood
  • 100 gram ricotta
  • 1-2 theelepeltje rasp van een citroen
  • peper-zout
  • rode balsamico azijn
  • takje verse munt
  • zomerfruit naar wens

Rooster de plakjes stokbrood in de rooster of onder de gril tot ze mooi bruin en droog zijn. Laat ze afkoelen. Klop de ricotta luchtig met een garde en breng op smaak met peper, zout en citroenrasp. Besmeer de sneetjes brood royaal met de ricotta en beleg met het fruit. Snij of scheur de munt klein en strooi er wat van over het fruit. Geef er nog een draai met de pepermolen boven en besprenkel met wat balsamicoazijn en klaar zijn je zoete crostini met zomerfruit.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer