Cinnamon rolls – Uit het boek Gezondigen maakte ik dit heerlijke zondige recept van Cinnamon rolls. Het is een zacht broodje gevuld met kaneelsuiker, boter en rozijnen, afgewerkt met een suikerlaagje. Een lekker zoet broodje wat ik persoonlijk eerder bij de koffie zou nemen dan als zoals oorspronkelijk bedoeld bij het ontbijt. Het recept heb ik een klein beetje naar mijn eigen hand gezet.
Cinnamon rolls
Voor 12 stuks
- 175 gram melk
- 400 gram bloem
- 7 gram instant gist
- zout
- 1 ei
- 100 gram zachte boter
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 125 gram rozijnen geweld
- 50 gram poedersuiker
- 1 eiwit.
Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur tot hij lauwwarm is. Meng de bloem met de gist en een flinke snuf zout, het ei en 60 gram boter. Giet de lauwwarme melk erbij. Kneed met een mixer met deeghaken in ca. 4 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 15 minuten afgedekt rusten op kamertemperatuur.
Smelt de overige boter. Meng voor de vulling de basterdsuiker met de kaneel. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol de deeg uit tot een lap van ca. 30 cm breed en 7 mm dik. Bestrijk het deeg met ¾ van de gesmolten boter en verdeel er de kaneelsuiker en de rozijnen over. Rol het deeg vanaf de lange kant stevig op.
Snijd de deegrol in ongeveer 12 gelijke plakken en verdeel over de bakvorm. Dek de bakvorm af en laat nog ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met de overige boter. En bak ca. 25 minuten in de oven tot dat de Cinnamon rolls goudbruin en gaar zijn. Laat de broodjes afkoelen.
Meng de poedersuiker met het eiwit en een paar druppels water tot een glazuur en bestrijk de Cinnamon rolls ermee.