Groentespread van zoete aardappel – Een lekkere en ook nog eens erg gezonde spread voor bij het ontbijt of bij de lunch op brood. Maar ook heel geschikt als dip voor chips of rauwkost.
Groentespread van zoete aardappel
Een boterham met kaas wordt wel erg lekker, als je er een lik van de spread op doet. Maar dat niet alleen, met de groentespread krijg je met gemak je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen. Een echte win-winsituatie toch?
Het is puur groente en een paar kruiden naar smaak, dus geen toegevoegde olie of mayonaise en het is helemaal vegan
Puur smaak
Door de zoete aardappel, paprika en aubergine te garen in de oven worden ze lekker zacht. Door ze na het garen even te laten liggen kun je er makkelijk de schil aftrekken om ze daarna te pureren tot een heerlijke smeuïge groentespread van zoete aardappel. Een beetje kruiden naar smaak toevoegen en klaar ben je. Veel werk is het dus niet, je hoeft ze alleen even in de oven te schuiven, te schillen en te pureren.
Een romige, zachte groentespread
Als je groenten met een zachte structuur gebruikt voor de groentespread met zoete aardappel, zijn die groenten na het garen heerlijke zacht. De aubergine geeft er een romige smaak aan. Het gebruik van een beetje zout, peper en citroensap is al genoeg, maar houd je van een beetje pit, gebruik dan chilipoeder.
Zoete aardappel recepten; Van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente
De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Groentespread
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 1 kleine aubergine
- 2 teentjes knoflook met schil
- paar takjes peterselie
- zout en peper
- chilipoeder of andere kruiden naar smaak
- citroensap
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je groentespread van zoete aardappel, paprika en aubergine:
Was de groente en snijd ze doormidden.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Druk de paprika zo plat mogelijk en prik de zoete aardappel en aubergine op een paar plaatsen in met een vork. Zet dit ongeveer 20-30 minuten in een oven van 200 graden. Leg er na 10 minuten de knoflook bij. Zet de oven uit als de aubergine en de aardappel zacht en gaar zijn. Laat de deur dicht en laat dit 10 minuten staan.
Haal de schil van de groente en druk het vruchtvlees uit de knoflook, doe dit in een blenderbeker of hoge kom. Pureer alles tot een gladde massa.
Snijd de peterselie fijn en voeg dit samen met een beetje zout, peper, een paar druppels citroensap en kruiden naar smaak toe.
Serveer lauwwarm of koud op brood of om te dippen.
De groentespread met zoete aardappel, paprika en aubergine is in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.
Tafel lekker !!