Het perfecte roerei maken – Niets is lekkerder dan in het weekeind lekker uitgebreid ontbijten. Voor veel mensen hoort hier een eitje bij. Gekookt, een omelet of misschien roerei? Maar dan graag wel roerei zonder droge en korrelige stukjes! Een perfect roerei is lekker smeuïg en zacht. In dit artikel lees je hoe je het perfecte roerei maakt!
Tips en trucs voor het perfecte roerei
Het beste kun je roerei maken in een klein steelpannetje, niet in een koekenpan. Heb je geen steelpannetje in huis? Gebruik dan een koekenpan met een goede antiaanbaklaag.
Voor het roeren in de pan gebruik je een garde, of voor een grovere structuur een (rubberen) spatel. Gebruik in ieder geval geen vork.
De boter kun je het beste toevoegen aan het eimengsel. De boter klop je dan mee los. Het geeft niets als je klontjes boter overhoudt in het mengsel, die smelten vanzelf in de pan. Het zorgt ervoor dat de eieren mooi van kleur blijven. Verhit je wel eerst de boter in de pan, dan wordt die al snel bruin en dan wordt het roerei ook bruin.
De laatste tip: wees geduldig! Roerei is wel een snel te maken gerecht, maar neem er toch de tijd voor. Zet de pan op middelhoog vuur en haal de pan af en toe van het vuur zodra de bodem van de pan dreigt aan te branden. Blijf het ei steeds goed doorroeren. Zo maak je het perfecte roerei.
Lekkere combinaties met roerei
Met dat perfecte roerei kun je dan weer de lekkerste gerechten maken. De bekendste combinatie is misschien wel roerei met gerookte zalm en verse bieslook. Zo eet ik mijn roerei ook het liefst, voor 1 persoon voeg je 50 gram gerookte zalm toe en een handje fijngehakte verse bieslook.
Ook lekker is om tomaat en feta toe te voegen. Ontpit de tomaten wel voordat je ze toevoegt, anders wordt het te vochtig. Gebruik 1 kleine tomaat per persoon en zo’n 50 gram feta.
Kun je wel een stevig en hartig ontbijt gebruiken? Eet je roerei met bacon. Grill twee plakjes bacon per persoon tot ze krokant zijn.
Ook erg lekker is de combinatie met gebakken kastanjechampignons. Of wat denk je van gerookte paling of voeg blauwe schimmelkaas toe.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Het perfecte roerei maken
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eieren
- 1 dl kookroom of slagroom
- 50 gram roomboter
- zout
- peper
Bereidingswijze van dit recept
Het perfecte roerei maken doe je zo:
Breek de eieren in een kom en voeg de room en boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Klop het mengsel vervolgens los met een garde.
Zet een steelpannetje op laag vuur en schenk het eimengsel in de droge pan. Vanaf het begin roer je zachtjes met de garde over het bodem. Als de massa gaat stollen haal je de pan even van het vuur, blijf goed roeren. Zo voorkom je dat er droge korstjes ontstaan. Zet de pan terug op het vuur en blijf langzaam roeren. Zodra het roerei mooi dik geworden is, haal je de pan van het vuur, het moet de structuur van een zachte en smeuïge pap hebben. Dien het perfecte roerei meteen op.
Tafel lekker !!